Shutterstock / Robson90

Rabobank-topman zegt zich ‘hoedje te zijn geschrokken’ door boete van 2 miljoen euro

“Potverdriedubbeltjes”, zegt Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer. “Een boete van, eh, wel 2 miljoen uuro’s! Dat is voor ons heel veel geld. Ik ben mij een hoedje geschrokken toen ik het hoorde.”

De bank kreeg de boete opgelegd vanwege het overtreden van Europese bonusregels – medewerkers kregen onder meer te vroeg bonussen uitgekeerd of kregen hun bonus volledig in cash. “Wij zullen dit nooit meer fout doen door deze torenhoge boete”, zegt de bestuurder.

“Zeer heftig en gemeen! Een harde straf van de Nederlandse Bank”, zegt Draijer. Hij herhaalt het bedrag van twee miljoen euro. “Daar kun je een aardige auto van kopen, of twee keer goed verbrassen met de makkers. Nee, het is wat mij betreft een as-tro-no-misch hoge boete. Ik ben er stil van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoop dat De Speld veel geld op de (Rabo)bank heeft, want het blokkeren van lezers gaat een hoop adverteerders, lezers en vage en andere kennissen kosten. Het levert zeer waarschijnlijk niet veel meer Vage Kennissen op, omdat de concurrentie gratis zijn.

Reageer