Rabobank gaat met massaontslag terug naar klein en knus bankieren

'Het wordt weer net zo gemoedelijk als vroeger'

Met het ontslag van 9000 werknemers wordt de Rabobank weer een gezellige bank voor iedereen. Dat zegt directievoorzitter Broeknellis. “Op deze manier wordt bankieren weer zoals bankieren ooit bedoeld was: klein en knus.”

“Rabobank was van oorsprong altijd een kleine, coöperatieve bank. Met het ontslaan van 9000 werknemers kunnen we weer terug naar dat nostalgische gevoel,” vertelt Broeknellis. “Bankieren bij Rabobank wordt weer net zo gemoedelijk als vroeger.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

jammer dat in de kleine kernen alle bijkantoren weg zijn. Dan moeten we toch naar dat ene grote gebouw dat in een ander dorp waar ze het nodig vonden om voor kapitalen aan te verbouwen. Het was nog nieuw, maar het kan altijd mooier. En dan doen ze dat. En de ouderen moeten nu met de deeltaxi 7 km verderop. Gemoedelijk en gezellig hoor, en vooral klantvriendelijk.

Reageer
gravatar

Ze kunnen met hun huidige personeel al niet menselijk zijn,hoe willen ze dat gaan doen met nog minder personeel.We hebben onze vader onlangs mee moeten nemen uit het ziekenhuis in een rolstoel om een papier te ondertekenen.Het zat niet in de service om iemand naar het ziekenhuis te sturen om het daar af te handelen met een medewerker.Ze hebben er heel hun leven hun geld naartoe gebracht.Een week later is hij gestorven. Knusse bank………

Reageer
gravatar

Banken ondermijnen met hun risicovolle gegraai het fragiele kaartenhuis van onze economie. En ze hebben niets geleerd van het verleden. Dus vraag ik u: “willen jullie meer of minder banken?” Nou dan!

Reageer
gravatar

Let wel: die 9000 komen bovenop de eerder aangekondigde 3000, het gaat dus in totaal om 12000 mensen. Degenen die overblijven kunnen bij de voorzitter aan de keukentafel hun werk doen.

Reageer
gravatar

Gelukkig weet de bank zich verzekert van staatssteun. Ditmaal uitgekeerd via het UWV.

En dat wordt enorm gewaardeerd, want bijna alle modale werknemers hebben bij hun aanstelling een rekeningnummer ontvangen.

Reageer
gravatar

Ah fijn, dat is een goede voorbereiding op de toekomst. Hopelijk volgen alle andere banken snel, en worden ook al die gigantisch hoge glazen torens over heel de wereld ook weer gedemonteerd. Of misschien kunnen wij daar dan graansilo’s van maken met een mooie uitkijktoren 🙂 Dan zal de honger als vanzelf uit de wereld verdwijnen! En de hebzucht zeer zeker ook!

Reageer
gravatar

De ontslagronde zal georganiseerd worden als een gezellige stoelendans!

Gelijk een stukje inspraak!
Zullen de vakbonden waarderen.

Overigens onnavolgbaar die Wiebe Draijer in Nieuwsuur. ‘We stappen af van de coöperatie, worden efficiënter, gaan 9000 mensen ontslaan, maar gaan overigens veel nieuwe kantoren openen om dicht op de klanten te zitten.’

Ik ben benieuwd wat het nou echt gaat worden.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk ziet men enorme rijen voor zich bij de incidentele, feestelijke pop-up banken, waar dan de overgebleven klerken met een biertje in de hand meedoen aan de algehele polonaise.