Zamrznuti tonovi / Shutterstock

Zamrznuti tonovi / Shutterstock

Freelancer probeert werk en werk gescheiden te houden

De 29-jarige Joachim uit Utrecht is vanaf dit begin jaar begonnen met freelancen. Na 5 jaar met plezier bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging met meerdere verschillende klussen. Tot op heden verloopt alles op rolletjes, maar behalve een ding: hij heeft moeite werk en werk gescheiden te houden.

“Juist omdat het zo goed gaat heb ik moeite om werk en werk gescheiden te houden. Zo werk ik per maand wel voor zeven verschillende opdrachtgevers. Allemaal hele leuke klussen, maar soms zie ik door de content de opdracht nu niet meer”, zegt Joachim. “Dan loop je bijvoorbeeld door de supermarkt en doe je ineens onverwacht inspiratie op. Maar als ik het dan uitschrijf kom ik erachter dat ik het eigenlijk voor meerdere opdrachtgevers kan gebruiken. Dat is op het moment erg lastig de balans in te vinden.”

Joachim krijgt nu ook van beiden kanten te horen dat ze soms wat aandacht missen. “Dat is iets waar ik aan ga werken. Zo moet ik proberen dat als ik op werk ben het om werk gaat en op ander werk het ook om werk gaat. Ook probeer ik als ik op werk ben de communicatiekanalen van ander werk even uit te zetten om me te kunnen focussen op dat werk. Op deze manier moet de werk-werkbalans beter worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *