Shutterstock / NDAB Creativity

Shutterstock / NDAB Creativity

Werknemers vullen werktevredenheidssurvey extra positief in omdat ze anders wekenlang worden opgezadeld met cursussen

'Werkgever trots dat inspirerend cursusaanbod de werktevredenheid heeft doen toenemen'

Een dikke 9,5 in 2023, ten opzichte van een schrikbarende 4- in 2022. Het werkplezier van de ruim 250 werknemers van het Amersfoortse IT-bedrijf Appendixium is afgelopen jaar spectaculair toegenomen, zo blijkt uit de jaarlijkse werktevredenheidssurvey. Zowel de werkgever als de werknemers wijzen in een verklaring naar het enorme cursusaanbod dat dit jaar is uitgerold om de werktevredenheid te verhogen.

"We zijn natuurlijk enorm geschrokken van die 4- vorig jaar", vertelt HR-adviseur Hesther ter Avest. "Daarom zijn we meteen aan de slag gegaan. Onze werknemers kregen facultatieve cursussen op het gebied van effectiviteit, zelfmanagement, eerlijke feedback, de theory of change, waardegedreven werken, persoonlijk eigenaarschap en impactgericht stakeholdermanagement. Daarnaast hebben we gezamenlijk het hele jaar gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur. Heel gaaf om te zien dat we binnen een jaar daar de vruchten van plukken, al onze werknemers geven aan uitermate tevreden te zijn."

Voor de werkgevers was het invullen van de werktevredenheidssurvey dit jaar een no-brainer: "Ik heb overal ingevuld hoe gaaf ik mijn werk vind, omdat ik doodsbang ben dat ik volgend jaar wéér aan al deze cursussen vastzit", aldus een werknemer die anoniem wil blijven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *