Vladimir Mulder / Shutterstock

Vladimir Mulder / Shutterstock

Rabobank lanceert app voor koeien om methaanuitstoot te melden

‘Weet je zeker dat je deze scheet wil laten?’

Om aan te geven dat ook de Rabobank om het klimaat geeft, lanceert de bank een speciale app die koeien waarschuwt dat zij op het punt staan methaan uit te stoten. “Weet je zeker dat je deze scheet of boer wil laten?“, vraagt de app, die via een sensor in het koeienbrein en zenuwstelsel is aangesloten.

“Tot nu toe is de app alleen te gebruiken in de door ons gefinancierde megastallen, maar in de toekomst willen we deze ook beschikbaar maken voor biodynamische en biologische veehouders”, zegt een woordvoerder van de bank.

“Moooh”, zegt de koe.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat heeft met vertrutting te maken, hetgeen u dient te accepteren, want het wordt geregistreerd en daar komt stront aan de knikker van. Me-Koe a.h.w. In no-time wordt de hele stal opgedoekt en zal de populatie ergens op een achterveldje aan hun lot overgelaten worden.

gravatar

Kan er ook een applicatie worden gemaakt die mij waarschuwt als een mens in mijn buurt een wind of een boer (belch – red.) gaat laten?

Reageer