Shutterstock / Maria Iobikina

Shutterstock / Maria Iobikina

Uit onderzoek blijkt dat kinderen van koeien geen idee meer hebben waar de melk vandaan komt

De kennis over de natuur holt achteruit. Uit onderzoek blijkt nu dat zelfs kinderen van koeien niet meer weten waar de melk vandaan komt. “Gewoon, van zo’n zoemende machine met van die lange slurven. Toch?” Maar dat klopt dus niet. Melk komt van koeien. Die uiers hebben. “Een koe? Hoe ziet zo’n beest eruit dan? Echt nog nooit gezien hier in de stal.”

Beleidsmakers maken zich zorgen en willen kinderen van koeien meer in contact brengen met de natuur. “Misschien kunnen we ze op vogelexcursie sturen op Texel. Zodat ze een kiekedief zien. Dat is een mooi begin.” Ook werken de beleidsmakers aan het opzetten van een grootschalig natuureducatieprogramma. “Het wordt een mooi, digitaal programma vol interactieve spellen en VR-animaties. Zodat ze wel gewoon lekker rustig in hun stal kunnen blijven natuurlijk.” De beleidsmakers zijn zeer hoopvol over de resultaten. “De volgende stap zal dan zijn om een keer samen met elkaar de wei in te gaan om in het echt een koe met uiers te ervaren. Als die generatie er dan nog is, natuurlijk.”

Consumentenorganisaties zijn niet onder de indruk van de studie: “De vraag die je je moet stellen is niet waar de melk vandaan komt, maar hoe duur die is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *