Shutterstock/VanderWolf Images

Shutterstock/VanderWolf Images

Koeien: ‘Hier zitten wij dus elke dag mee opgescheept’

Nederlandse koeien hopen dat er door de boerenprotesten eindelijk meer begrip ontstaat voor hun situatie. “Met dit soort lui zitten wij dus elke dag opgescheept.”

“Iedereen heeft het altijd over de te kleine stallen en de slachtbank, maar voor ons is dit het echte probleem: dag in, dag uit gemolken worden door iemand van Farmers Defence Force”, zegt koe Alma (1) uit Molenschoot. “Of door iemand van Agractie. Snappen jullie de woordgrap? Het is agrariërs, gecombineerd met het woord actie. Snappen jullie ‘m?”

“Je schaamt je natuurlijk de ogen uit je kop”, valt koe Herwijn (2) bij. “Je ziet die gierwagen z’n inhoud lozen voor het huis van de minister en dan weet je: dat is die van ons. Dat is onze Sjaak. En morgen staat ie weer bij ons in de stal. Hoera.”

De koeien hopen dat er eindelijk actie wordt ondernomen. Koe Alma: “De bio-industrie in deze vorm heeft geen toekomst. Of we willen ondergebracht worden bij een leuk iemand. Wat doet Ellie Lust tegenwoordig?

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat piepen die koeien nou? Er wordt eindelijk actie ondernomen.

Met afschuw heb ik de beelden van Mark Rutte gezien.
Niet meer dan normaal dat de gierton leeg gaat bij geradicaliseerde politici.

Reageer