Politieke Videos/YT.com

Minister van Landbouw biedt boeren excuses aan voor harde waarheid

In een uitgebreide verklaring heeft Carola Schouten excuses aangeboden voor het aanvallen en bedreigen van boeren. In een eerder bericht had de minister van Landbouw de boerengemeenschap geconfronteerd met de harde waarheid. Te hard, geeft ze nu toe.

In een eerdere bericht van het ministerie liet Schouten weten dat Nederlandse boeren ‘verraad’ zouden plegen aan de Nederlandse natuur. ‘Jullie maken dit land kapot. Door jullie stikstofuitstoot is het aantal wilde dieren de afgelopen dertig jaar gehalveerd. Andere sectoren leveren al in, terwijl jullie als meest vervuilende sector alleen maar hekken omver rijden en barbecuen op de snelweg. Verzet je nog langer en je zult de gevolgen merken.’ Dat dreigement was de druppel.

Schouten biedt daarom excuses aan voor de harde waarheid. “We hadden niet moeten zeggen dat de boeren de meest vervuilende sector vormen, dat ze onterecht denken dat ze worden benadeeld, dat ze minder dan 2% toegevoegde waarde hebben op het BBP, dat ze de enige sector zijn die een speciale vrijstelling hebben voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting, dat Nederland 719 miljoen Europees geld onder 40.000 boeren heeft verdeeld. Die waarheid is gewoon veel te hard.”

De minister geeft toe dat ze de waarheid op een ongepaste manier heeft geformuleerd. ‘Het gaat niet om het eten op ons bord. Jullie produceren bijna alleen maar voor export, mafkezen’. Die verwoording was te hard, beseft het ministerie nu. “We hadden jullie geen mafkezen moeten noemen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Graag wil ik ook nederige excuses van melk- en kaasproducenten en aanverwante bedrijven voor de meer dan slijmerige slogans waarmee ze een bruine arm trachten te halen bij de kennelijk bijna goddelijke boeren.

Reageer
gravatar

De harde waarheid is dat geen een van de strontboeren mij ooit een baantje in de raad van bestuur heeft aangeboden.
Het gaat er niet om wat goed is voor Nederland of wat de bevolking zou willen. Het gaat om topbanen in Brussel, VN, macht, en multinationals te vriend houden. Nederland mag verder naar de klote, who cares??

Reageer
gravatar

Ja, die subsidies, snap ik niks van.

Waarom krijgen boeren in Nederland een miljard subsidie alleen doordat ze land hebben?

In het buitenland nog veel erger, inklusief nepotisme en belangenverstrengeling bij figuren als Orban.

Oost-Europa hè.

En dan gaat dus een DERDE van al het EU-geld daarheen te gaan.
Oef, dat is een bak geld, 59 miljard.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2321912-een-derde-van-al-het-eu-geld-gaat-naar-landbouw-is-dat-niet-te-veel.html

Reageer