Wikimedia Commons/Ruben Alexander

Oplossing voor achterstandswijken: rijke mensen krijgen voorrang op sociale huurwoning

Om achterstandswijken te verbeteren moeten er meer mensen met een hoger inkomen gaan wonen. Minister Van Veldhoven heeft daarop de oplossing gevonden: mensen met een hoog inkomen krijgen voortaan voorrang op een sociale huurwoning.

“Rijke mensen komen op dit moment moeilijk aan een sociale huurwoning”, zegt Van Veldhoven bezorgd. “Daardoor blijven achterstandswijken arm en kwetsbaar. Mensen met veel geld moeten ook de kans krijgen om een klein huisje voor weinig geld te vinden, vind ik. Daar zal het ook meteen een stuk gezelliger van worden.”

Vanaf volgende week zullen mensen die een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning daarom op de eerste plaats worden gezet. “Als ze het te klein vinden mogen ze er ook twee of drie. Misschien nog eentje op de begane grond, als garage.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

I just came to Holland with my uwife and nine children and I got a house with a Miele and a ahjtkering. Now the rest of my village will be here soon so there aint no room for rich people here.

Reageer
gravatar

Ik zou best voor een sociale huurwoning in aanmerking willen komen, maar hebben alle Ethiopiërs, Syriërs, Afghanen etcetera meer recht op een huis.

Reageer
gravatar

Gaan asielzoekers nog voor rijken, of zijn ze nu tweedeklas geworden?

Laten we het even niet over derdeklas en lager hebben. Die racisten denken dat 10 jaar wachtlijst ze rechten geeft.

Ofnee, derdeklas zijn de ‘kwetsbaren’ in de samenleving. De daklozen, de aso’s, de gestoorden.

Dus derdeklas moet zijn: vierdeklas.

Reageer
gravatar

De Speld is altijd hilarisch geschreven. Maar dit keer schrijven exact de oplossing op. Het is namelijk begonnen met de inkomensgrenzen. Voorheen hadden corporaties een mix inkomen beleid. En dat mag sinds minister Donner niet meer.

Reageer
gravatar

Alleen als ze geen geld meer hebben voor brandstof om die auto te laten rijden, anders is dit in het kader van de stikstofproblematiek natuurlijk geen oplossing.