5 manieren om docenten tevreden te houden, zonder dat je ze meer hoeft te betalen

Voor de klas staan doe je omdat het je roeping is, en niet voor het geld. Leuk dus dat docenten nu staken, maar gezien het een roeping is, is het ook logisch dat de overheid geen loonsverhoging gaat aanbieden. Gelukkig zijn er andere manieren om de mensen die onze kinderen kennis meegeven tevreden te houden. We zetten er een paar op een rijtje:

Alle kunstwerkjes in de klas zijn voor de leraren
Zeker met moeder- en vaderdag wordt er in de klas het nodige gekleid, gegipst, gefiguurzaagd en in papier maché gegoten. Vervolgens gaat al dat goeie goed zó die grijpgrage handjes van vader en moeder in. Om de leraren een broodnodig hart onder de riem te steken wordt er in de klas voortaan alléén nog maar geknutseld ter meerdere glorie van juf of meester. Say hello tegen 30 – of voor sommige geluksvogels zelfs 38 – gipssokken per week!

Een goodybag
Wees eerlijk, wie wordt er niet blij van een goodybag? Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: er zit een gaaf t-shirt in, en een klein trofeetje. Die kunnen leraren op hun bureau zetten om zichzelf er elke dag aan te herinneren dat ze gewaardeerd worden, juist omdat ze zoveel overwerken.

Download nu de app van De Speld!

Een speciale wachtlijst voor leraren bij de GGZ
De overheid waardeert docenten dusdanig dat ze speciaal voor hen een wachtlijst inrichten bij de GGZ. Leraren hoeven niet met andere Nederlanders op mentale gezondheidszorg te wachten. Zij kunnen met gelijkgestemden wachten tot er plek is voor een behandeling.

De glimlach van een kind dat iets heeft opgestoken
Dat een docent het kind heeft mogen bereiken. Dat het kind glimlacht in de klas. Is dat niet de grootst denkbare beloning, is dat niet veel meer waard dan een of ander getal op een bankrekening?

Een ideeënbus-pakket om op je eigen school een ideeënbus in elkaar te knutselen
Je gehoord voelen op je werk is voor iedereen belangrijk, dus ook voor leraren. Daarom wordt aan elke school een speciaal pakket uitgedeeld waarmee docenten hun eigen bordkartonnen ideeënbus in elkaar kunnen fröbelen. Met glitters, krantenknipsels of veren: alle leraren mogen hun ideeën de vrije loop laten. De bus wordt elke week geleegd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de urine van pilslikkende vrouwen zitten stoffen die in de anticonceptiva voorkomen! Gezien de vervuiling van het water daarmee, verbaast het mij dat er nog zoveel kinderen in ons land worden geboren.

gravatar

Wij overwegen als kabinet 1 op de 10 vrijkomende sociale huurwoningen niet aan asielzoekers maar aan docenten enzo aan te bieden. Kunnen ze in hun vrije tijd meteen onze medelanders een beetje bijspijkeren!

Reageer