Jeroen Hillenga / Flickr

In Raalte vindt de eerste topconferentie voor kansarme mensen plaats

Terwijl het Zwitserse Davos overspoeld wordt door wereldleiders, captains of industry en andere notabelen, vindt ook in het Overijsselse Raalte een internationale topconferentie plaats. Daar buigen de meest kansloze mensen uit 117 verschillende landen zich over de grote vragen van deze tijd.

Organisator Jacco van Spilbergen is trots op de lijst van sprekers die hij heeft samengesteld: “We hebben bijvoorbeeld Rob Kemps van de Snollebollekes weten te strikken als keynote speaker. Hij gaat het hebben over de energietransitie, en waarom hij gelooft dat het in het gemeenschappelijk belang is dat de tent wordt gemold. Daarover gaat hij na afloop in gesprek met Rutger Bregman.”

Daarnaast heeft Van Spilbergen ook een trits buitenlandse gasten uitgenodigd. Zij zullen worden ondergebracht in het nabijgelegen Preston Palace. “We hebben bijvoorbeeld een spreker uit Costa Rica die koelkastmagneetjes in zijn reet stopt als je hem een dollar geeft. Hij zal ons panel over de overbevissing in goede banen leiden. En uit Griekenland komt een dame die claimt dat je kanker kunt genezen met pap. Ik ben heel benieuwd naar haar bijdrage over de toenemende zorgkosten.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *