shutterstock/Galdrific

Ik ging op zesdaagse retraite om eens lekker zonder afleiding op mijn telefoon te zitten

Zonder afleiding van de bewoonde wereld, eens lekker tot jezelf komen. Dat was waar Annette (28) naar zocht. Daarom huurde ze een hutje, ver van de bewoonde wereld, midden in het bos, met niets dan natuur, haar telefoon en haar oplader.

“Eenmaal aangekomen merkte ik, dat ik langzaam de rust kreeg in mijn hoofd waar ik zo naar had verlangd. Daardoor groeide de ruimte om eens rustig op mijn telefoon te zitten, zonder dat ik afgeleid werd doordat ik een stuk moest fietsen, of mensen die met me wilden praten, of eten dat moest worden gekookt .”

Annette kreeg een duidelijk inzicht tijdens haar retraite. “Ineens was het daar: de rust om ontspannen te reageren op alle appjes in de groepsapp ‘babyshower lientjuuuh’. Toen wist ik: dit waar het echt om gaat in het leven. En ik gun het iedereen. Neem nou eens lekker de tijd om Facebook af te struinen. Of probeer echt met aandacht alle Instagram-posts inclusief reacties te bekijken. In een boshut zie je zoveel meer dan als je alleen vluchtig scrolt in die paar minuten dat je op de wc zit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *