KRO-NCRV/YT

Bestuur Depressiegala wil graag laten zien dat depressie ook iets is waar je heel veel geld aan kunt verdienen

Volgens het bestuur van het Depressiegala ligt bij depressies de nadruk teveel op de negatieve aspecten, zoals verlies van levenslust of andere gezondheidsklachten, terwijl je er ook gewoon heel veel geld mee kunt verdienen. Met hun gala willen ze laten zien dat de grote hoeveelheid psychische klachten in Nederland ook iets goeds kan doen.

Esther van Fenema verdiende met medebestuurslid Bram Bakker en directrice Mariëlle Horsting in 2017 zo’n 150.000 euro en hield zelfs nog 150.000 euro over voor de organisatie van het gala. “We willen dat depressie niet alleen bekend staat als een slopende ziekte, maar ook als iets waarvoor je veel geld in een gigantische tv-productie en behoorlijk salaris kunt stoppen.”

“Stel je voor dat we alleen maar sprekers hadden uitgenodigd die zelf ook erg betrokken waren. Nou, dan was het een treurige boel geworden”, zegt Bram Bakker. “Door een koppel als Frank Jansen en Rogier Smit, die denken dat mensen met een depressie gewoon een slecht humeur hebben en wat positiever moeten denken, hou je het lekker luchtig. Eigenlijk niks voor deze mensen om zich nu terug te trekken vanwege wat negatieve publiciteit. Ik had hen juist gevraagd omdat zij zich pas in een onderwerp verdiepen als ze al in de make-up zitten.”

Van Fenema knikt instemmend. “We hopen dat Nederland na dit gala ziet dat depressie juist iets is waar je financieel sterker uit kunt komen. Zolang je maar je schouders eronder zet en mensen op het hart blijft drukken dat we het hier wel over een goed doel hebben.”

Volgens het bestuur is het Depressiegala een onmisbaar onderdeel van Blue Monday. “Als er één dag is waarop je mensen moet teleurstellen, dan is het wel vandaag.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

hier maak je geen grappen over. Elk jaar ben ik overleden door een depressie en elk jaar lijken mensen daar graag grappig over te doen

Reageer
gravatar

En geweldig dat ook hier het geld niet op de juiste plaats terecht komt… de mensen die aan een depressie lijden. Dat zal ze leren.. en zo niet, dan de wachtlijsten wel, waarover niemand (lees Hugo de Jonge) ook maar iets zinnigs over kan zeggen..

Reageer