Shutterstock / Ivan Chudakov

Gezond verstand schadelijker dan gedacht

We zijn opgegroeid met het idee dat je gezonde verstand goed voor je is, maar is dat wel zo? Volgens onderzoekers van de Utrecht Universiteit is het gezonde verstand helemaal niet zo gezond. Het is ongezond.

Onderzoeker Mike Hu begon zijn onderzoek toen hij las dat een Facebook-gebruiker zijn haat tegenover Nikkie de Jager onderbouwde door te zeggen dat hij gebruik maakte van zijn gezonde verstand. “Toen begon ik ineens te twijfelen. Ik ben meteen gaan zoeken naar de schadelijke effecten van het gezonde verstand en wat blijkt: het is erg ongezond.”

“Als mensen oproepen tot een gezonde mix van gevoel en logica, dan betekent dat eigenlijk een ongezonde mix van slechte gedachtes”, zegt Hu. Een overtuigend punt van de onderzoeker, maar we moeten natuurlijk wel gewoon blijven nadenken met elkaar.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *