Studio Speld / Shutterstock

Eerste Knol Court geopend voor kansarme jongeren

‘Veilig vloggen moet voor iedereen toegankelijk zijn’

De Enzo Knol Foundation is begonnen met het aanleggen van Knol Courts voor jongeren die graag vlogger willen worden, maar daar niet de middelen voor hebben. De naamdrager opende zelf gisteren het eerste Knol Court in zijn geboorteplaats Rolde. “Geweldig om dit te mogen doen”, sprak hij. “Bijna alle jongeren willen vlogger worden, en die droom willen we voor iedereen toegankelijk maken. Dit is een mooie eerste stap.”

Het eerste Knol Court is een bakstenen pleintje, begrensd door een grote ijzeren kooi. Noodzakelijke maatregelen, aldus de vlogger. “Als je open en bloot op straat vlogt, ligt je focus niet bij het deelnemen aan het woon-werkverkeer. En je kan niet van automobilisten vragen om iemands vlogambities te prioriteren. Met een kooi voorkom je dus een hoop ongelukken.”

Het is de bedoeling dat de Enzo Knol Foundation de komende jaren meer van dit soort pleintjes gaat aanleggen in buurten waar vlogfaciliteiten geen vanzelfsprekendheid zijn. Knol: “Veel jongeren hebben niet het geld voor een camera, gesponsorde artikelen om aan te prijzen of fatsoenlijke schoenen. Terwijl vloggen juist mensen verbindt, het is een manier voor die jongens en meisjes om uit de sleur te raken en een sociaal leven op te bouwen met hun volgers.”

Zijn Foundation gaat ieder jaar een pleintje doneren aan het grootste vlogtalent van het jaar. Het talent mag dit pleintje op een door hem of haar gekozen locatie laten aanleggen in de wijk waar de vlogger zelf zijn eerste vlogs maakte.

Critici denken dat zo’n klein veldje niet veel uit zal maken en alleen de brutaalste kinderen steeds met de twee camera’s aan de haal gaan. Maar je moet ergens beginnen, vindt Knol: “Als we helemaal niets doen, dan gaat er ontzettend veel vlogtalent verloren. Dat talent is er, dat weet ik zeker, maar ze moeten dat wel zelf kunnen ontdekken. Vloggen begint op de pleintjes.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *