NOS / Studio Speld

Kabinet wil hulpverleners bewapenen met vuurwerk zodat ze zich kunnen verdedigen

‘De oplossing is niet minder, maar méér vuurwerk’

Er komt toch geen vuurwerkverbod in sommige delen van Nederland. Het kabinet heeft besloten dat het beter is om hulpverleners uit te rusten met vuurwerk. Zo kunnen ze zichzelf verdedigen als er vuurwerk naar ze wordt gegooid.

Volgens premier Mark Rutte gaat er een preventieve werking uit van de maatregel: “Als alle ambulancebroeders en brandweerlieden zelf vuurpijlen en cobra’s dragen, waagt niemand het meer om vuurwerk naar ze te gooien. Het probleem was niet dat er vuurwerk in omloop was, het probleem was dat niet genoeg vuurwerk in omloop was. Eigenlijk zou iedereen vuurwerk moeten dragen. Je hebt het recht om jezelf en je familie te beschermen tegen oogletsel.”

De vuurwerklobby reageert tevreden op het besluit. “Vuurwerk dragen rond de jaarwisseling is een onvervreemdbaar geboorterecht. Bovendien: vuurwerk doodt geen mensen, ménsen doden mensen. Het is fijn dat de regering dit nu erkent. Nitraatje erbij?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, het is algemeen bekend dat mannen dom zijn, maar zelfs dan is Ruttje toch wel een extreem voorbeeld. Wat denk je dat het antwoord van vuurwerkvandalen zal zijn? De carbidartillerie op hulpverleners richten, natuurlijk! Maar Ruttje is eventjes vergeten hoe een wapenwedloop ook al weer werkt.

Reageer
gravatar

Ja, gewoon gezellig samen met over Zwarte Piet.
Oja, en het in de fik steken van stadswijken vanaf het strand.

Waarmee niet bedoeld: in de fik steken van auto’s.
Da’s weer een ander soort kwestie.

gravatar

Ik – en dus het Kabinet – heb het volgende besloten:

– Vrijheid is een van onze grootste democratische rechten. Daarom zal eenieder die in ons land verblijft het hele jaar recht hebben op het kopen en gebruiken van alle soorten vuurwerk, daarbij inbegrepen zogenaamde cobra’s en soortgelijke vuurwerkspeeltjes.

– Er zal worden gestreefd naar snelle vermeerdering van het aantal trauma-artsen en vooral oogartsen.

– De premie voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) wordt 100 % verhoogd.

Reageer
gravatar

Meer vluchtelingen, meer klimaatpropagoo-goo-ga-gaganda en nu meer vuurwerk? We moeten meer olifanten hebben bij de ME, dit is pure geldverspilling.