TijsB / Flickr

Wow: we stelden ons een wereld voor waarin vuurwerk brood is

Nu gesprekken over het vuurwerkverbod steeds luider klinken is er een beeld dat we maar niet uit ons hoofd krijgen: een wereld waarin vuurwerk brood is. Wij stelden het ons voor, en het resultaat was echt verbluffend. Leest u mee?

Als vuurwerk brood is, koopt men tegen het eind van het jaar voor 77 miljoen euro aan brood. Vanaf acht uur ‘s avonds gooien jongeren brood op straat (een enkeling doet het clandestien al eerder dan acht uur ‘s ochtends. Dat hoor je dan amper, want het is brood). De jongeren lopen van straat naar plein naar bosje, een spoor van kruimels en deegwaar achter zich latende. 

Sommige mensen hebben sierbrood, maar dat is vrij duur. Knalbrood bestaat niet. Illegaal brood ook niet, hoewel een enkeling zijn brood in België haalt. Dat is echter een smaakkwestie.

Soms leggen jongeren brood op een grote hoop bij elkaar. Dan schreeuwen ze naar elkaar en rennen ze weg. Het brood blijft dan liggen. Soms gooien ze brood naar hulpverleners. Die vinden dat niet heel leuk, maar ook niet heel erg. Daar is verder niet veel ophef over. Ook de politiek heeft niet echt een mening over het brood. Indrukwekkend.

Mensen met glutenallergie zijn er niet blij mee. Ook diersoorten die brood maar slecht kunnen verteren, zoals daar is: de hond, hebben een kwade dag op Oudjaarsdag. Mensen houden hun dieren veelal binnen, of in ieder geval goed aangelijnd. Wow. Je ziet het voor je.

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wordt tijd dat onderhand eens onderzocht wordt hoeveel gelegenheidsoliebollenbakkers rond nieuwjaar met tweedegraads brandwonden in het ziekenhuis belanden. Dat zullen er heel veel zijn.

Enkele burgemeesters hadden weliswaar in hun gemeente oliebollenvrije zones ingesteld. Maar dat loste niet veel op.

Ik pleit om amateurs het jaarlijkse oliebollenbakken te verbieden. In plaats daarvan kunnen op een buurtpleinen op toegestane uren door ervaren beroepsmensen op verantwoorde wijze oliebollen worden gebakken.

De naleving kan nog wel een probleem zijn, aldus Erik Akerboom, politiechef.

Reageer
gravatar

Of omgekeerd: dat vuurwerk-afstekenden hun vuurwerk insmeren met b.v. pindakaas en het dan lekker oppeuzelen. Vooral zwaar illegaal vuurwerk kan tot maagklachten leiden, maar daar zijn middelen tegen. Dus eet ze, met Oudjaar.

Reageer