Talkshow Op1/YT | Jinek/RTL

Wat zijn de gevolgen van het Iran-conflict voor de talkshow-oorlog?

De vergelding van Iran na de moord op militair leider Soleimani heeft niet lang op zich laten wachten. Vandaag is een militaire basis in Irak getroffen door een raketaanval. Wat zijn de gevolgen van het conflict voor de talkshow-oorlog in Nederland?

De eerste signalen zijn weinig hoopgevend. De oorlog tussen Op1 en Jinek zou volledig kunnen escaleren. Aan het front van Op1 worden er bijzondere allianties gevormd om de strijd te kunnen winnen. Jinek heeft al veel steun van het volk, dan moet je de aanval inzetten met Tijs van der Brink én Giovanca. Het is duidelijk, RTL is strategisch alles uit de kast aan het halen om de ander te treffen met precisierubrieken zonder clusterreclames. En tot nu toe met succes.

Wat nu al duidelijk is, is dat de talkshow-oorlog het televisielandschap onomkeerbaar zal veranderen. Er is nu al veel leed aan beide kanten, een oorlog kent geen winnaars. De verwoesting zal nog jarenlang belangrijke economische gevolgen hebben.

Maar uiteindelijk is de schade het grootst bij de kijkers. De onzekerheid over reclameblokken en de starttijd van het programma, maar vooral het oeverloze gelul over de programma’s zelf maken tv-kijken tot een ondraaglijke exercitie.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *