YUL.LA/Shutterstock.com

Klokken, wat zeggen ze over onze huidige tijd?

Klokken, horloges, wekkers. Je ziet ze iedere dag. Wat zeggen ze over de tijd waarin we nu leven?

“Dat ligt heel erg aan het moment”, vertelt hoogleraar Actuele Wetenschappen Bert Bokhoven. “Op dit moment zou mijn antwoord zijn: ‘zes over half vier’. Maar dat kan zo weer veranderen, dat is heel kenmerkend voor nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, tijd is in feite een handige constante, maar ook in het heelal buigzame trilling. Door het tellen van deze trillingen kunnen mensen (en dieren?) afspraken maken. Daarvoor hebben wijze mensen heel, heel lang geleden vastgelegd hoeveel trillingen een seconde, een minuut, een uur, een dag, een week, een maand en een jaar heeft.

Zodoende kan voor iedereen handig gelijkluidend vast worden gelegd over hoeveel trillingen een televisieprogramma, het werk, de school, een wedstrijd van Ajax begint en ga zo maar door. Het aantal trillingen kan ook aangeven hoe lang iets duurt of duurde, of hoe oud iemand is.

Het is opmerkelijk dat de trillingen veel sneller zijn dan welke klok dan ook. Daardoor raken veel mensen (en dieren?) overspannen.

Zo, nu laat ik de snaren van mijn viool weer eens trillen.

gravatar

Verzoek aan de moderator van De Speld.

Beste moderator,

Bij deze verzoek ik je om Prof dr ir Lee Raar te verwijderen van het reactieforum. Hij maakt kwetsende opmerkingen over hoogleraar Actuele Wetenschappen Bert Bokhoven.

Dat mag niet. (⊙o⊙)(⊙o⊙)

Corrie.

gravatar

Beste Corrie,

na raadpleging van ons logbestand voor ip-adressen is ons gebleken dat de door u bedoelde professor van dezelfde gebruiker afkomstig is als talrijke andere aliassen die hier met enige regelmaat gehanteerd worden, waarbij de alias “De heer Steeds” het meest frequent gebruikt wordt.

Wij verzoeken u dan ook met hem contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,
de redactie.

gravatar

Zeg na-aper, laat een foto van jezelf maken en kies eindelijk eens een originele naam.
Hou bovendien eens op met iedereen steeds Steeds te noemen.
En waan jezelf geen lid van een redactie. Een echte redacteur plagieert niet.

Overigens is van mijn familie Jan Steeds degene die zowat het minste reageert. Bijvoorbeeld mijn Amerikaanse achterneef Donald Trump, the best President ever and forever, reageert vaker.