Tijdmanagement in de isoleercel: 5 tips

Isoleren is organiseren

De isoleercel zit vol uitdagingen, maar kan ook zo hectisch zijn dat je je afvraagt waarom je er ooit aan begonnen bent. Waarom is het zo moeilijk om de tijd die je beschikbaar hebt en de tijd die je nodig hebt op elkaar af te stemmen? Vijf tips.

Maak een planning
Plan denkwerk in de ochtend en doewerk in de middag. De avond is echt voor jou en de stemmen in je hoofd. Maak voor jezelf duidelijk wat er in termen van output van je verwacht wordt. Als je dat helder hebt, is het gemakkelijker een aantal dingen niet meer te doen.

Verwachtingsmanagement
Daglicht en frisse lucht zijn goed voor het humeur en voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Verwacht dus niet dat het makkelijk wordt.

Neem de regie
Voorkom dat de bewaker je van je werk houdt. Blijf beleefd maar maak duidelijk dat je niet de hele dag de tijd hebt. Jij bent hier niet voor koetjes en kalfjes maar voor het langzaam wegkwijnen in een staat van krankzinnigheid. Sta op als de bewaker binnenkomt. Zo voorkom je dat hij rustig gaat zitten om alle tijd te nemen en hou je de regie in handen.

Isoleren is organiseren
Reserveer elke dag een paar uur voor het opruimen van je cel. Alleen in een ordelijke omgeving kun je effectief werken. Hak grote taken in kleinere parten – zo wordt de totaalklus overzichtelijker.

Hou het spannend
Verander af en toe het interieur. Slaap bijvoorbeeld een paar nachten in een andere hoek. Zo breng je afwisseling in je thuissituatie en voorkom je de gevreesde sleur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nauw ja zeg, de term isoleercel en het concept bestaat al lang niet meer in de praktijk, dit zijn de barbaarse jaren 60 niet meer, kom zeg, hoe u hier nauw weer bij komt is mij een raadsel.
Het is afgeschaft omdat het veel te duur was en het ontnam de kans van de gevangen om zijn eigen leven te nemen grotendeels en dat zou dan weer een heel gezeik worden met verantwoordelijkheden en verklaringen mocht diegene het alsnog voor elkaar krijgen etc.

Tegenwoordig wordt enkel nog een veel verder ontwikkelde variant gebruikt die eigenlijk helemaal niet meer doet denken aan het negatieve stigma van de voormalige isoleercel. Het wordt echter alleen voor hulpeloze gehandicapten gebruikt waar het wel kosten besparend is i.v.m. het limiteren van feces verspreiding tot 1 klein oppervlakte wat grotendeels egaal en afstotend is en natuurlijk het besparen op personeelskosten.
Ook heeft deze veel betere verre verwant van het originele concept ,wat eigenlijk nog ruwweg dezelfde functie heeft, een nieuwe politiek correcte naam gekregen.

Het heet nu een Snoezelkamer.

Reageer
gravatar

@ Moosje en andere bovenstaande professionals.
Als nadere toelichting op mijn advies aan Moosje. Schizofreen betekend gespleten geest en dat kan niet want geest is altijd 1, mits de schizo dit toestaat. Het onderscheid dient dan ook in het gedrag gevonden te worden. Indien men over een bepaalde passie of drive beschikt zoals die in het bedrijfsleven normaal is en dit koppelt aan maatschappelijke doelstellingen., dan gebeurt er iets geks.Je wordt dan in de compleet buiten de werkelijkheid staande subcultuur van de psychiatrie gebrek aan realiteitszin verweten. Hoofdzakelijke oorzaak is hier het niet laten deelnemen in de discussie van andere geledingen van de maatschappij die wel weten waarover men het heeft. Zorgwekkende hoogmoed dus, men denkt alles zelf te kunnen oplossen., Vooral aan de top probeert men haar eigen organisatie het hand boven het hoofd te houden en daarom bewierookt de subtop weer de top om alles voor elkaar veilig te houden. Dit gebeurt echter in vrijwel iedere organisatie, partij of in het bedrijfsleven. Hierbij komt nog dat het afvallen van voorzitters. directeuren en partijleiders niet goed is voor de carriere en dus kijkt men wel uit wat men doet. Voorkom echter het moment dat dit te laat is.
Tijdelijk boze mensen hebben vaak zeer goede redenen.
ik vervang de term die gespleten geest betekent dat ook met iets dat wat makkelijker klinkt. Laten we eens uitgaan van gedeelde geest en/of meerdere persoonlijkheden. Een gedeelte voor de 1 en een gedeelte voor de ander. Een persoonlijkheid voor het ene probleem en een andere voor een ander. Zo kan iedereen het krijgen, zoals ie het hebben wil, want Ik heb het Shared Personality Syndroom dat tot op heden in de psychiatrie kennelijk onbekend was. Wat zou de wereld daar in vredesnaam mee aan moeten, nu het crisis en er elders zelf oorlog is ?
Welnu wie zich in deze problematiek wil inleven mag zich een inshared personality noemen. Inshared dus, daar profiteren we toch allemaal van ? Vragen zijn welkom.

Reageer
gravatar

Uiteraard, het is absolute topkwaliteit die hier geboden wordt, dat gebeurt veel vaker dan u denkt.
Echter ook reacteuren hebben soms hun research gedaan, dat gebeurt daar waar alles achteraf totaal onnodig was en er dus in dergelijke feestzalen ook geen behandeling plaatsvindt. Dan schakelen deze zich even op een andere manier in. Achteraf blijkt dan dat personages van een afdeling zichzelf misdragen hebben en aan uitlokking doen, daar waar men op andere zaken gefocust is. Wat er dan gebeurt is dat iedereen die tracht te oordelen of dat moet en daar niet de tijd voor wil nemen genadeloos het bos ingestuurd wordt. Dat lijkt misschien jammer, maar dan gebeurt dat in de toekomst niet meer, mits men alles maar met keiharde woorden laat aankomen.

gravatar

Gezien de wel vaker gehoorde spreuk: “Een schizofreen is nooit alleen” zou ik graag advies ontvangen aangaande de kwestie of het eigenlijk wel mogelijk is een schizofreen in afzondering in een ‘comfort-room’ ( zoals die cellen tegenwoordig in uw buurtgesticht genoemd worden) te plaatsen?

Reageer
gravatar

Aangaande uw verzoek om advies het volgende: Om te beginnen stelt het vakgebied zelf al dat de specifieke vertaling van het woord schizofreen als zodanig niet correct is. dit houdt de ” wetenschap” uiteraard nog steeds niet tegen het bestaande beeld in 4 types onder te verdelen, want wetenschap is wetenschap, ook als het niet waar is dus als er een ding niet klopt, maak je er gewoon 4 dingen van die niet kloppen, zo werkt dat als je ervoor gestudeerd hebt. anders is uw studie niets meer waard. Dit neemt niet weg dat het mogelijk is om ze inderdaad in een cel of comfortroom te plaatsen, toch dient u dit te melden bij uw inspectie, net als andere vormen van dwang . Er geldt een maximum aantal minuten voor en dat zijn er honderden. Erg fijn en vooral moedig dat u dit wil weten, terwijl u feitelijk reeds dienstdoend bent. Hierbij geef ik u dan het extra advies namelijk wordt schizo-affectief. daar kunt u alles mee bereiken. De juiste betekenis hiervan is dat u affectie heeft met schizo’s en wie affectie heeft of wil tonen die kan gewoon aardig zijn tegen deze mensen. Vaak vinden schizo’s dat namelijk geen enkel probleem. Bovendien bespaard dit vaak de extra moeite die men moet doen bij comfortroomservice.

gravatar

Kijk zo kennen we de Speld weer! Een erg mooie slogan hier: ‘isoleren is organiseren’. Duidelijk en helder, zoals de Speld dient te zijn! Mijn complimenten. Toch, bij een dergelijk ingewikkeld onderwerp als dit, missen we het briljante commentaar en de scherpzinnige analyse van prof. dr. Bert Bokhoven (ook omnigenie). Beste Speldredactie, zet deze geweldenaar toch veel en veel vaker in! Maar goed, met de slogans bent u inmiddels wel op de betere weg!!

Reageer
gravatar

Beste Toch,

Het is u kennelijk ontgaan dat prof. mr dr ir Bert Bokhoven MBA, MBB en MBC een van de pseudoniemen van de voormalige hoogleraar dr dr h.c. Mart Bax is. Het is dus niet zo vreemd dat hij op dit moment sprakeloos wil blijven.

gravatar

Grootheidswaanzin bestaat niet aangezien het de geest is die in deze bewonderenswaardige man zijn werk doet en met de geest kan alles en is niets onmogelijk.Het is juist knap dat tie niet alleen nadenkt, als homo sapiens maar ook zijn fantasie gebruikt. Ik heb dan ook besloten de biologische benaming van dit type mensen te promoveren van Homo Sapiens tot Homo Fantasticus. Zo sla ik een nieuwe weg in de biologische zelfreflectie van de geestig ingestelde mens, die niet te ontkennen valt. Psychiaters,.Psychologen en Biologen die er ook maar over denken om hier op basis van hun titel of het feit dat 4 tot 6 jaar in universitair verband gehersenspoeld zijn, tegen te sputteren, maken geen schijn van kans. Zij kunnen dan ook een ontslagadvies van mij tegemoet zien met betrekking tot hun huidige functie. De biofantasie heeft nu eenmaal de toekomst, daar kan niemand ook maar iets aan doen.

gravatar

Isoleercel znw, de (m), -len
1 Kleine kerker voor onvrijwillig solistisch gebruik
2 Verblijf van een kluizenaar, voorheen kluis geheten
3 Kleine leerruimte voor cursisten van de Internationale Standaard Opleiding (ISO)

Reageer
gravatar

Helaas ben ik de vierde betekenis van isoleercel per abuis vergeten. Deze cel is van grote betekenis voor ons leven, zonder was u waarschijnlijk reeds heengegaan.
Noteert u dus als de wiedeweerga ook nummer vier in uw notitieboekje.

4 Fagocytoserend bloedlichaampje Zie verder onder: Leukocyten

gravatar

Mijnheer of mevrouw van Van Dale,

Mag ik u opmerkzaam maken op ‘n belangrijke eigenschap die u ten onrechte niet heeft opgenomen. Dat is het feit dat bij een isoleercel in geen enkele betekenis celdeling plaatsvindt. Maar van betekenis vier weet ik het eigenlijk niet zo zeker.

gravatar

Waarschuw de bewaker als hij binnenkomt, je zit er niet voor je plezier, dus het kon wel eens gevaarlijk worden, Zo ziet hij in dat je denkt om zijn veiligheid. Het uitnodigen van het vrouwelijk schoonpersoneel om samen op romantische wijze de nacht door te brengen in de wetenschap dat je hier niet gestoord zult worden omdat je dat al bent, brengt op voorhand hilarische reacties met zich mee. Hier wordt om gelachen en is dus goed voor de ontspanning onder het personeel. Hierbij moet wel gezegd worden dat de toonzetting in dit verband belangrijk kan zijn. Over het moment dat je dit doet, als je er al in zit, is helaas nog geen informatie beschikbaar. Een paar handige tips om er in te komen zijn: 1. Het toelaten van vrouwelijke collega cliënten als ze bij je de slaapkamer inlopen en bovendien specifieke wensen in vervulling laat gaan.
2. Het in elkaar rossen van personeel dat in deze instellingen rondloopt.
3. Het gooien met eten compleet met het bord door ramen heen omdat er geen medium gegrilde ribeyes met peperroomsaus van jouw favoriete merk geserveerd worden.
4. Het omkopen van de verpleging en de behandelende artsen als je een paar dagen geen gezeur aan je kop wil.hebben..

Echter hierbij moet wel gezegd worden, dat als je er niet in wil komen, wegens gebrek aan belangstelling, je deze dingen beter kunt nalaten..

Reageer
gravatar

het verdient dan wel aanbeveling om het raam vooraf met een strijkbout open te smelten, anders loop je de kans dat je de hele handel op moet ruimen.

gravatar

Beste Douwe, Klopt, dat wordt inderdaad gezegd zodra je het overweegt maar je kunt dit ook weigeren, het moet dan wel, maar je doet het gewoon niet en dan ga je dus gewoon de isoleer in, zoals op dat moment de intentie is. Overigens ligt de strijkbout klaar in de wasruimte en het gebruik ervan, alsmede de elektriciteit die je dan gebruikt, is bij de zorgpremie inbegrepen. Je moet dan wel een tactisch moment zoeken waarop je met open smelten begint. Het eten komt er om 17.30, dus dan moet het gepiept zijn, want dan begint het onderzoek pas na het eten. Bovendien heb je dan het eten met het bord er dan al doorheen gegooid.
Gasbranders werken waarschijnlijker wel sneller, maar die dingen worden in beslag genomen als je terug van huis komt.Het is me helaas nog nooit gelukt om in de isoleer terecht te komen, Volgende keer moet ik dus wat beter mijn best doen, of niet soms ?

gravatar

die strijkbout blijft een serieuze optie, want je kunt er ook mee gooien. in sommige instellingen mag er in het weekend gefrituurd worden. gooien met een opgewarmde frituurpan is zo goed als altijd ‘kat-in-het-bakkie’. schreeuw er “Allah is groot” bij en je bent verzekerd van een paar weken rust. meestal neemt de ME dan de verzorging over, en dat is prima, want die gasten zijn heel cool, itt de frituurpan.

gravatar

Yep, die strijkbout is absoluut niet verkeerd, toch is uw 1ste optie het beste ivm de rotzooi. Beste tijd hiervoor is rond 17.10 dan heb je 20 minuten de tijd voor het eten op tafel komt en kan het daarna door het raam heen. Eerst even bellen naar collega cliënten op een andere bij voorkeur be- of gesloten afdeling, als ze daar collectief herrie gaan schoppen dan vliegt het aanwezige personeel met zijn allen de andere kant op en kun je ongestoord je gang gaan met het raampje te strijksmelten. Zo iets moet je gewoon strategisch aanpakken.
Overigens is het eten daar meestal niet verkeerd hoor.
Maar ja, als men je daar wil hebben of je wil er zelf naar toe, moet je toch laten zien dat je het waard bent, nietwaar ?

gravatar

koffieautomaat is in dit geval een ander woord voor ‘verpleger’. maar je hebt groot gelijk. ze houden je doelbewust van je werk af..

gravatar

Een typisch geval van het goede gebruik van de time management wet: ëlke taak neemt de tijd die ervoor toegewezen wordt”. Op deze mnaier kun je de herinrichting van de cel de hele middag laten duren.

Reageer
gravatar

nog een tip: neem tijdig rust. het verhoogt de kwaliteit van het verblijf aanzienlijk. wees niet bang uitgemaakt te worden voot ‘luie donder’. goed uitgerust is het veel gemakkelijker om je haren één voor één uit te trekken.

Reageer
gravatar

Inderdaad. Met de genoemde tips vliegt de tijd en is je dag zo voorbij !

Reageer
gravatar

Ik heb dit via het verwarmingsbuiscommunicatiesysteem naar m’n maten in de andere cellen doorgegeven. Ze zijn dolenthousiast. Met deze tips is het verblijf een feest geworden.

Reageer
gravatar

Overzichtelijk: 4 hoeken + 1 vloer + 1 plafont

daarmee heb je heel veel mogelijkheden om de zaken via een andere hoek te bekijken – een kant vereist enige restrictie omdat het de bloedomloop kan beïnvloeden – maar elke andere is redelijk te benutten.
De vloer is de basis – de vier kanten zijn de windrichtingen vanwaaruit de nieuwe inzichten kunnen komen aanwaaien – het plafont is de noodzakelijke grens – als leidraad naar meer.
Een eventuele uitkijk naar de buitenwereld moet worden uitgesloten – omdat deze de mogelijkheid tot groei vertroebeld met een oneindige afstand tussen de nu zo bereikbare vier windrichtingen.

Door elke dag een richting te nemen – de gedachten te ordenen in die richting – ongewis het noorden of zuiden – alleen wetende dat het een hoek is – elke relatie met andere hoeken sterk ontkennende – het zuiver houden van die richting – kies de volgende dag een andere – uiteindelijk is uw bepaalde tijd voorbij – met een vruchtvolledig inzicht – de buitenwereld met haar schijnbaar oneindelijke afstanden kent nu een tegenhanger van orde en methodiek – innerlijk geperfectioneerd.

Veel succes op uw toilet.

Reageer