Bron Flickr - Baudouin CC BY

Primitieve stam in Overijssel ziet aan de stand van RTL4 hoe laat het is

Wetenschappers hebben in Overijssel een stam ontdekt die RTL4 gebruikt om concepten van tijd te begrijpen. Antropoloog Daan Vugt: “Door te kijken naar de stand van de tv ten opzichte van de volledige RTL4-cyclus, kunnen de stamleden afleiden welke dag het is en hoe laat het is.”

“Hun idee van tijd is heel anders dan het onze,” vertelt Vugt. “Ze gebruiken geen klokken, ze zetten gewoon intuïtief de televisie aan en als ze zien dat het tweede reclameblok van de herhaling van Dr. Phil bezig is dan weten ze dat het tijd is om te gaan jagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je last hebt van Mindfulness dan moet je mij inhuren. Even lekker het hoofd leegmaken. Ik weet wel een gaatje te vinden.

Reageer
gravatar

Ja ja, het hoofd leegmaken, mindfulness, Dat werd vijftig jaar geleden al gedaan door Bart Huges, met een tandartsboor. Toen heette dat nog “trepanatie”, zo werd men ‘high’, zonder bijwerkingen. Simon Vinkenoog en Willem O’Duys hebben het geprobeerd, maar hun schedel was te dik. Hans Wiegel lukte het ook niet; zijn schedel bleek al leeg.

gravatar

Geïnteresseerd Piet? Doe dan een bod, maar begin niet lager dan twee kamelen, vier geiten en een kilo hasj, in plaatselijke valuta.

gravatar

De stamleden op deze foto kunnen onmogelijk degenen zijn waarover dit artikel gaat. Niemand die RTL4 kijkt krijgt nog zo’n glimlach op z’n gezicht.

Reageer