Krakenimages.com / Shutterstock

Krakenimages.com / Shutterstock

Man die al 13 jaar bezweert ironisch naar Koffietijd te kijken voelt diep gemis en naderend zwart gat

De 27-jarige David, die al dertien jaar lang bezweert dat hij voornamelijk ironisch naar Koffietijd kijkt, voelt een diep gemis en weet dat een zwart gat nadert nu het programma gestopt is. “Nee, ik keek het altijd een beetje om te lachen”, zegt hij tegen zijn vrienden, terwijl hij weet dat zijn hele weekritme wreed verstoord is.

“Toen ik dertien jaar geleden bij de herstart begon met kijken naar Koffietijd, gingen al m’n vrienden er automatisch vanuit dat ik dat ironisch deed”, vertelt David. “Toen heb ik dat zelf maar overgenomen.” De wetenschap dat David om 10:00 nooit meer aan kan schuiven bij “Quint en Loret”, zoals hij de presentatrices van het programma noemt, hakt er zwaar in.

“Het is vooral lastig omdat ik er met niemand over kan praten. Als ik nu toegeef dat ik het er zwaar mee heb, geloven Rick, Ronnie, Bram en Berry nooit meer dat ik het op zo’n ironische ik-heb-geen-televisie-hoor-want-ik-ben-een-millennial-manier keek.”

Gelukkig heeft David in de ochtend wel een vervangend programma gevonden om de leegte die Koffietijd heeft achtergelaten op te vullen. “Nederland in Beweging met Olga Commandeur. Dat is altijd we-, wat? Is Olga ook gestopt?” Hij is even stil. “Is er dan helemaal niets meer heilig?”, zegt hij met een brok in z’n keel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *