NOS Jeugdjournaal/YT.com

Akkoord: jaarlijks 3% minder ambitie in klimaatakkoord

De klimaattop in Madrid is afgesloten met een historisch akkoord. De wereld kwam overeen om jaarlijks 3% minder ambitie te tonen in nieuwe klimaatakkoorden.

“Als we de wereldwijde ambitie niet snel terugschroeven lopen onze vervuilende industrieën grote risico’s”, zegt de Braziliaanse onderhandelaar Acolino Silva. “Zeker als we kijken naar de korte termijn. Op de lange termijn is er wel nog van alles mogelijk door te investeren in duurzame energie, maar op de korte termijn is dit gewoon niet verstandig. En wij staan voor een hapsnapbeleid.”

Ook de Australische onderhandelaar is tevreden met het resultaat. “We moeten toekomstige generaties niet opzadelen met zoiets als ambitie. Wij streven er daarom naar om in 2050 compleet ambitieloos te zijn. Zo weten onze kleinkinderen zeker dat ze niets hoeven te verwachten van de politiek inzake de klimaatcrisis.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tuurlijk wij als klein Europa gaan de wereld redden van de op warming en sturen al onze oude diesels righting het oosten en China bouwt er een nog ff 2 kolen cantralens bij verbolgen loopt er een maf mens te zijken over haar jucht ter Weil er kinderen van 12 in een mijn de colbolt aan het op graven zijn voor die mega vervuilende accu’s van de electriese auto’s

Reageer