Gergely Zsolnai/Shutterstock.com

Chill: collega-chirurg is ook brak

‘Ben ik tenminste niet als enige de lul’

De 36-jarige chirurg Maarten moet twee nieuwe hartkleppen plaatsen, maar hij heeft gisteren tot 4 uur ‘s nachts in de kroeg gehangen. Gelukkig heeft zijn collega-chirurg de operatie ook niet goed voorbereid. “Gedeelde smart, is halve smart.”

“Ik moest vanochtend al om zes uur in het ziekenhuis zijn, zo zuur. Uit paniek zes dubbele espresso gedronken, maar dan ga je dus helemaal trillen, haha.” Er viel dan ook een last van zijn schouders toen hij zijn collega Marie-Charlotte met een grote zak ijs op haar voorhoofd door de gang zag hollen. “Ik zag meteen: die is ook teringbrak. Mooi man. Bestellen we tijdens de operatie Halal Fried Chicken.”

Uiteindelijk verliep de operatie ‘best prima’, vindt Maarten. “We hebben gewoon lekker hard Tino Martin aangezet en de OK-verpleegkundige had Marie-Charlotte een banana bag gegeven. Oké, je snijdt misschien wel iets minder binnen de lijntjes en die ene klep rammelde net niet helemaal lekker, maar als ik bekijk hoe brak we waren dan is het me echt alles meegevallen. Er heeft in ieder geval niemand over de patiënt gekotst, haha. Nee, gewoon netjes in de hoek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *