RTL Nieuws/YT

Amalia moet toelage van 1,5 miljoen terugbetalen als ze niet binnen 10 jaar koningin is

Prinses Amalia krijgt vanaf haar 18e verjaardag een jaarlijkse toelage van 1,5 miljoen euro. Een hoog bedrag, maar zo laat DUO weten, ze moet dit geld wel allemaal terugbetalen als ze er niet in slaagt om binnen 10 jaar koningin te worden.

“Ze moet wel binnen 10 jaar klaar zijn”, zegt een woordvoerder van DUO. “Anders wordt de gift omgezet in een lening en moet ze alles terugbetalen. Met rente. Zo behouden we draagvlak voor een systeem waarin de bakker en de metselaar moeten betalen voor de studie en het aandelenpakket van de toekomstige koningin.”

Vader Willem-Alexander hoopt dat Amalia het geld goed zal besteden: “Het is natuurlijk altijd even afwachten. Hopelijk koopt ze er studieboeken van, maar voor hetzelfde geld stookt ze alles op aan pils en iPhones en krijgt ze straks een bindend advies om iets anders te zoeken.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor zo’n jongedame heeft ze al een flink postuur. Ik heb de indruk dat ze haar zakgeld vooral uitgeeft aan chips, patatje oorlog etc.

Reageer
gravatar

Dat is een bedreiging. Dan kan de Prinses beter haar geld besparen, totdat ze een goede keus gemaakt heeft, wat ze wil gaan doen in haar leven.

gravatar

En als zij niet kan bewijzen dat zij niet fraudeert, vorderen wij alles met terugwerkende kracht terug, want dat doen wij ook bij cliënten die toeslagen voor kinderopvang ontvangen. Indien zij dat niet in één keer kan terugbetalen, leggen wij gewoon beslag op al haar inkomen en alles dat zij bezit.

Leuker kunnen wij het wel maken, maar dat doen wij dus niet. Makkelijker ook niet trouwens.

Reageer
gravatar

Voor u vertaald

Staat op foto wel een echt prinses met zuiver blauw bloed? Volgens de geschiedschrijving zien prinsessen er heel anders uit.

gravatar

Kom op! Wat is dit voor een schandalig artikel? Een zestienjarig meisje bashen doe je niet! En ze is nog wel onze toekomstige koningin.

Als vaderlandlievende en koningsgezinde Nederlander keur ik dit artikel af.

Shame on you! 👎👎

Corrie.

Reageer
gravatar

De firma Oranje is van staal,. Weliswaar flink roestig, want de besloten vennootschap is al in 1815 opgericht. Sinds 2013 heeft de firma de allereerste directie in Nederland met evenveel man als vrouw.

Waar het hier omgaat, is dat het stalen bedrijf wel flinke stoten kan verdragen. De oprichter-directeur was een armoezaaier. Ondanks heel veel crisissen is de firma op de beurs inmiddels hypothetisch miljarden waard. Maar de bv wordt desondanks volledig door de Staat onderhouden.