Nina Buday / Shutterstock

Kerstboombezorgdienst compenseert CO2 door bomen in huizen te zetten

Moderne stadsbewoners gaan niet naar het bos om zelf een kerstboom om te hakken, ze laten die thuis bezorgen. Die bezorgdiensten zorgen natuurlijk wel voor CO2-uitstoot. Kerstboombezorgdienst C-Ho-Ho-Ho-2 heeft daar iets op bedacht: zij compenseren hun CO2 door bomen in huizen te zetten.


“Wij bedienen vooral hoogopgeleide tweeverdieners die veel belang hechten aan de kerstervaring, maar geen tijd hebben om zelf een boom van een plein te halen,” legt oprichter Franklin Bossevaart uit. “Tegelijkertijd hebben ze ook echt feeling met het milieu. Ze willen comfort, gemak, leisure, maar ook compenseren. Die ecologische voetafdruk klein houden zonder daadwerkelijk geitenwollen sokken aan te moeten trekken, weet je wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *