markcraemers / Pixabay

Gevulde speculaas, waarmee is het gevuld? Schaamte

In de decembermaanden staat er weer allerlei lekkers op tafel, maar weten we ook wat erin zit? Gevulde speculaas bijvoorbeeld, waarmee is dat gevuld? Veel bakkers praten niet over wat er vanbinnen zit, maar wij vonden één openhartig ambachtsman die wilde vertellen wat er in zijn gevulde speculaas zit.

“Schaamte”, vertelt banketbakker Jozias Meurs. “Alle schaamte die ik voel over alle dingen die ik in mijn leven fout heb gedaan. Over hoe ik op mijn zestiende een keer een sixpack bier uit de supermarkt heb gestolen. Over hoe ik op een verjaardag net iets te venijnig reageerde op een grap. Over de porno die ik kijk. Dat zit allemaal in deze speculaas.”

De buitenkant van de koek is dan weer gemaakt van trots, legt Meurs uit. “Maar in de binnenkant kun je als bakker je kwetsbaarheid kwijt. Die keer dat ik mijn dochtertje vergat op te halen van school, dat kan ik niet kwijt in een normale speculaas, alleen in een gevulde.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die schaamte van collega Jozias Meurs begrijp ik wel. Hij maakt bonenspijs en gebruikt margarine, terwijl op de verpakking staat, dat hij amandelspijs en roomboter gebruikt. Dat klopt overigens wel, maar het betreft een zeer geringe toevoeging. Ongeveer een half procent van de vulling. Read more here

Reageer
gravatar

Die schaamte van collega Jozias Meurs begrijp ik wel. Hij maakt bonenspijs en gebruikt margarine, terwijl op de verpakking staat, dat hij amandelspijs en roomboter gebruikt. Dat klopt overigens wel, maar het betreft een zeer geringe toevoeging. Ongeveer een half procent van de vulling.

Reageer
gravatar

Twee dingen:
1. De bovenstaande vuilpraat slaat nergens op.
2. Deze vuilpraat heb ik nog niet gehoord en zelfs niet gelezen
3. Door de vuilpraat zijn er mensen die geen knoflooksaus meer durven eten.