Shutterstock / DGLimages / SciePro

Huisgenoten geven elkaar dit jaar met Sinterklaas opnieuw schurft

Een groep huisgenoten in Amsterdam geeft elkaar dit jaar met Sinterklaas opnieuw schurft. “Niet het meest originele kado, maar we konden verder eigenlijk geen kado’s bedenken die van toepassing waren dit jaar”, zegt huisgenoot Sanne. “We hebben eigenlijk alles al, op een echt toekomstperspectief na natuurlijk, maar ja, dat is moeilijk te geven. Dus schurft it is.”

De huisgenoten, een mix van studenten en starters op de arbeidsmarkt is van plan de schurft in een gezellige kring aan elkaar te geven. “We gaan stuk voor stuk naakt op elkaar zitten en elkaar dan een kwartier lang knuffelen”, zegt Anniek. “Daarna schuiven we door. Er zijn ook pepernoten.”

Ook schrijft de groep gedichten voor elkaar. “Daar kijken we misschien nog wel het meest naar uit”, zegt Armin. “Ikzelf ben nog druk aan het puzzelen wat er in mijn gedicht komt, maar het begin heb ik al:

‘De Sint zat eens te denken
aan wie hij dit jaar voor de zesde keer schurft zou schenken.

Anniek gaf het hem in bed,
dat vond de Sint in eerste instantie niet supervet.

Hij krabte zich rul, met name bij’

Tot daar heb ik het, verder nog even nadenken”, aldus Armin.

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *