Hart van Nederland

Onrust door Gorinchem: mensen willen weten of de feiten in hun straatje passen

De grove mishandelingen van jongeren in een park in Gorinchem blijven ook na de eerste arrestaties door heel Nederland voor veel onrust zorgen. Mensen zijn bezorgd omdat ze nog niet weten of de feiten in hun straatje passen.

“Ik wil dat het een ordinaire ruzie tussen twee groepen pubers is”, zegt Ineke Molier uit Alphen aan den Rijn. “Maar op dit moment zouden het ook nog steeds jongens met een Marokkaanse achtergrond kunnen zijn. Die onzekerheid is heel lastig, want in dat geval wil ik het liever snel doodzwijgen.”

Roderick de Boer uit Eindhoven hoopt juist dat het jongens van Marokkaanse afkomst zijn. “Dan kan ik zeggen dat iedereen wegkijkt van het echte probleem. Dat zeg ik nu ook al, maar het is toch irritant als het iets anders blijkt te zitten.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb begrepen dat het een groep echte Gorinchemse jongens van Jan de Wit zijn die het dapper opnemen tegen echte laffe Marokkaanse slapjanussen van Mohamed. Witte jongens zet ‘m op. Ik stuur twee van mijn bewakers om jullie te helpen. Het zal ze leren die moslims.

Reageer