Bron YT - Inside Edition

Zo word je lid van de mile high fight club

Tijdens een lange vlucht heb je ze vast wel eens gezien: een koppeltje dat wacht tot iedereen slaapt en elkaar dan flink in elkaar ramt in het gangpad. Of elkaar knietjes geeft onder een dekentje. Voor veel mensen is het een droom: lid worden van de mile high fight club. In een toiletcabine stiekem op de vuist gaan met een medepassagier. Of door de stewardess aan de stoel vastgebonden worden met tie wraps. Zolang je maar op grote hoogte bent in een kleine ruimte en jij en je slachtoffers geen kant op kunnen.

Er zijn wel een paar regels verbonden aan de mile high fight club. De eerste regel is: je praat continu over de mile high fight club. Verder moet je minimaal 5280 ft van de grond zijn en het moet gaan om schreeuwen en schelden tegen cabinepersoneel, de cockpit proberen binnen te dringen of medereizigers aanvallen.

Het is de 26-jarige Youri afgelopen week tijdens een vlucht naar Gran Canaria gelukt om toe te treden tot de illustere club: “Ja, een vluggertje op het toilet. Ik was na een paar vuistslagen al klaar, haha.” Trots vertelt hij over zijn unieke ervaring. “Het geeft gewoon een enorme kick. Het is veel spannender om het op zo’n grote hoogte te doen, zeker met al die mensen erbij. Dat in combinatie met 20 baco’s maakt je veel agressiever dan als je het gewoon in een kroeg of op het voetbalveld doet. En je merkt het ook aan degene die je in elkaar rost, die is veel banger omdat je in een kleine ruimte zit. Echt ontzettend geil dit.”

Niet iedereen is blij met de rage. Er zijn passagiers die klagen dat er door hun film heen wordt geschreeuwd en gekermd, dat ze lang moeten wachten voor de wc en hun bagage na lang zoeken terugvinden aan de andere kant van het toestel.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *