Politie volgt advies inbreker Nick (31) op en gaat echte boeven vangen

“Ga toch echte boeven vangen!” Dat adviseerde inbreker Nick (31) vorige week aan de politie terwijl hij werd ingerekend. Vandaag las hij in de krant dat zijn raad wordt opgevolgd. De politie gaat zich meer richten op georganiseerde misdaad, en minder op Nick.

Nick vindt het zonde van het belastinggeld en de politiecapaciteit om na elke woninginbraak weer naar het bureau gereden te worden. “Er lopen allemaal mensen vrij rond die écht crimineel bezig zijn. Die miljoenen euro’s witwassen. En ik kan me maandag weer bij een overbelaste rechtbank melden omdat ik een ruitje heb ingetikt en een paar flatscreens over een schutting heb getild. Daar schiet niemand iets mee op.”

“Drugscriminaliteit veroorzaakt meer slachtoffers dan alleen verslaafde gebruikers en vernieling van eigendom en milieu”, legt Nick uit. “Grootschalige drugscriminaliteit ontwricht onze samenleving en is een bedreiging van het functioneren van de rechtsstaat. Met een geïntegreerde aanpak van het OM, de Fiod, de douane en de Marechaussee op de achtergrond ben je dan misschien minder zichtbaar criminaliteit aan het bestrijden, maar pak je wel daadkrachtig de rotte fundering van drugsgeld en -geweld aan die zich onder onze samenleving bevindt.”Hoewel Nick blij is dat de politie zijn advies heeft opgevolgd, betreurt hij toch dat het zo lang heeft moeten duren. “Het is goed dat ze er nu aandacht aan besteden, maar ik roep al sinds mijn eerste arrestatie dat de politie toch zeker wel iets beters te doen heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nick (31 jaar zonder woon- of verblijfsplaats) heeft mij geadviseerd om eens in woonwagenkampen te gaan kijken, zoals onlangs in Oss en in Lith. Dat heb ik geprobeerd en niet alleen daar. Ik heb in heel ons land niet één woonwagenkamp gevonden, wel villaparkjes met peperdure auto’s en sloopwagens.

Reageer