Nu.nl/YT.com

Australische brand kan pas opgelost worden na catchy metafoor

Australische hulpdiensten hebben de hevige bosbranden in het land nog altijd niet onder controle. Volgens de hulpdiensten is er een gebrek aan een passende metafoor om de ernst van de branden aan te duiden.

“Het probleem is dat we niet kunnen zeggen dat we de longen van de Aarde zijn”, legt een woordvoerder uit. “Dat hebben ze namelijk al over de Amazone gezegd, maar dan rijst meteen de vraag: wat zijn we dan wel? De lever van de Aarde? De endeldarm van het Zonnestelsel? Het is allemaal niet pakkend genoeg om mensen het idee te geven dat er iets ergs aan de hand is.”

De branden genereerden even wat aandacht door een koala, die door een Australische vrouw uit de vlammen werd gered. “De koala is heel schattig, misschien zelfs een symbool, maar als je écht iets voor elkaar wil krijgen is dat niet genoeg. We zagen even een piek in de donaties, maar een koala kan niet tippen aan een metafoor, zoveel is wel duidelijk. Het probleem is eigenlijk dat die koala gered is. Als die koala zélf nou in brand stond, dán was het een goede metafoor geweest.”

De hulpdiensten zijn hard bezig om een metafoor te vinden die eenvoudig in een Instagramstory te plaatsen is, en die simpel genoeg is om influencers aan te spreken. “We hadden lange tijd het beeld van geslachtsdelen met chlamydia met daarboven de tekst ‘it is “burning” “down under“‘, maar daar wilden mensen zich toch niet mee associëren. Misschien dat we Australië als een sigaretje tekenen, die de wereldbevolking gulzig inhaleert? Nee, we hebben deze situatie nog lang niet onder controle.”

Wil jij iets doen aan de bosbranden in Australië? Bedenk een catchy metafoor en laat het ons weten!

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu  2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De aanstekers van De Vuurspecialist gaan tweeduizend vlammetjes mee. Goed voor evenzovele branden.

Nu in de aanbieding. De Australia Wood 2, onze nieuwe gespecialiseerde aansteker die gegarandeerd onder alle omstandigheden niet uitwaait. Nu met gratis benzineblik voor meer succes. Bovendien kan onze dikke gebruiksaanwijzing in 120 talen heel behulpzaam zijn.

Kijk gauw bij http://www.devuurspecialist.as

Veel lovende comments van uw medepyromanen.