Master1305 / yerv / Shutterstock

Master1305 / yerv / Shutterstock

Hooligan die hoort hoeveel voetbalvelden door bosbranden in rook zijn opgegaan nu fulltime klimaatactivist

De 26-jarige voetbalhooligan Dean is elke wedstrijd bij de harde kern van zijn thuisclub aanwezig. Nu hij deze week van een vriend hoorde hoeveel voetbalvelden door bosbranden in rook zijn opgegaan, gaat alle tijd van de jongeman op in klimaatactivisme.

“Heuuueeeuuueuuujj”, roept Dean terwijl hij een beker pis richting een bosbrand gooit. De man is speciaal naar de grens van Duitsland-Tsjechië gereden om de verwoesting een halt toe te roepen. “Klimaat ’til I die!”

Naast zijn acties hoopt Dean anderen te inspireren: “En wie niet springt die is een klimaatontkenner. En wie niet springt die is een klimaatontkenneeer!”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *