Studio Speld/Shutterstock.com

Paraguay, Slovenië en Mozambique verdienen in één jaar net zoveel als de totale waarde van Bill Gates!

Wat doen die landen in godsnaam met al dat geld?

Dit jaar hebben Paraguay, Slovenië en Mozambique samen een bbp van ongeveer 110 miljard dollar – dat is net zoveel als de totale waarde van Bill Gates! Wat doen deze landen in godsnaam met al dat geld?

Paraguay, Slovenië en Mozambique investeren in ieder geval lang niet zoveel in de uitroeiing van polio, betere riolering in derde wereldlanden of een vet landgoed van 125 miljoen met een eigen trampolinekamer. In plaats daarvan gaan ze het hele jaar door allemaal dingen voor hun eigen 39 miljoen bevolkingsleden organiseren, zoals veiligheid, een rechtsstaat, gezondheidszorg, een duur overheidsapparaat en miljoenen kilometers asfalt over hun gigantische lappen grond. En dan hebben ze ook wel een paar dikke overheidsgebouwen, maar geen één met een trampolinekamer.

Bijna al het geld dat deze drie landen per jaar over de balk smijten is bedoeld voor hun eigen inwoners. Ze kunnen duidelijk nog wat leren van Bill Gates, die zoveel aan anderen geeft. Hij heeft maar een paar miljard voor zichzelf nodig en geeft de rest weg aan goede doelen. Nu jullie weer, Paraguay, Slovenië en Mozambique!

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *