Studio Speld / Shutterstock

Pietendiscussie opgelost met boerka-piet: ‘Kleur niet te zien’

Na jaren van discussie lijkt de pietendiscussie te zijn opgelost. Steeds meer gemeenten kiezen bij de intocht voor de boerka-piet. Het gezicht van deze piet is volledig bedekt door een sluier, waardoor de kleur niet te zien is.

“Niemand weet of achter de boerka een volledig zwarte piet, een roetveegpiet of zelfs een ongeschminkte witte piet zit”, legt bedenker Olga Talsma uit. “Je kunt je fantasie dus helemaal de vrije loop laten. En kinderen trappen er toch wel in, die willen gewoon cadeautjes.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

de speld heeft de oplossing waarin iedereen zich kan vinden! Het enige nadeel is dat er een burkaverbod is en dus elke zwarte piet opgepakt zal worden door de politie.

Reageer
gravatar

Sl*cht idee. Boerka’s zijn zeer discriminerend. Vrouwen in alles verhulde kleding zijn in feite slaafgemaakten. Dan nog liever zwarte zwartepieten; zij schilderen hun gezicht vrijwillig, ongehinderd door Allah en zijn profeet. Echter wel door wraakzuchtige achterkleinkinderen van echte slaven. Zij die zich ten onrechte schamen voor hun eigen huidskleur.

Reageer
gravatar

Verkeerde boerka! Nu is een stukje huid rond de ogen nog zichtbaar. De echte boerka bedekt de ogen met een gaasachtig creatie, waardoor de huid rond de ogen niet zichtbaar zijn.

Dit lijkt niet de oplossing, maar is de oplossing! Zwarte Piet is een Moor en is dus een moslim. Zo houden we alle tradities in ere en blijft iedereen tevreden. Hulde voor Polder-Olga!

Reageer
gravatar

Het klagende racistiche en fascistische deel van de bevolking is goed beschouwd toch wel sportief !
Ze nemen het op voor de blanke beschaving zonder daar deel van uit te maken.