Metro Nederland/YT.com

Lil Kleine maakt ruzie met behulp van autotune

Lelijke verwijten automatisch omgezet in steekhoudende argumenten

Het is hommeles achter de schermen van The Voice of Holland. Coaches Lil’ Kleine en Anouk hebben naar verluidt slaande ruzie gehad, en willen niet meer met elkaar samenwerken. Producent John de Mol probeert de gemoederen nu tot bedaren te brengen met een etiquette-autotune die de scheldpartijen van Lil’ Kleine direct vertaalt naar steekhoudende argumenten.

“KANKERHOER!” roept de rapper. “Ik vind het lastig om met jou een professionele werkrelatie te onderhouden,” corrigeert de autotune. “Ik ram een geodriehoek in die gore Haagse kut van je,” dreigt Lil’ Kleine. “Ik hoor wat je zegt,” vertaalt de autotune. Het is een puik stukje techniek.

Als Anouk Lil Kleine verwijt dat hij ongeschikt is als coach omdat ie niet kan zingen, roept Lil Kleine heel hard dat Anouk een vieze slet is die zelf niet kan zingen. De autotune vormt het netjes om naar: “Je hebt gelijk. Ik probeer mijn gebrek aan talent te verhullen door samen te werken met mensen die wel iets kunnen zoals Ronnie Flex, die onzekerheid vreet aan me, en dat is waarom ik ben zoals ik ben: een verwend, irritant kutkind. Sorry daarvoor.”

Zo keerde de rust toch weer weder in studio 22 van het Mediapark.

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

1 op de 2 repperts heet ‘Lil’ tegenwoordig.
Heb ik gehoord hoor.

Ze beginnen allemaal met ‘Yo, un’, hebben ongeveer dezelfde ‘melodie’, gebruiken een AAA-rijmschema, maken dezelfde gebaren, hebben dezelfde gestoorde motoriek, dragen een petje scheef of achterstevoren, en een broek in kakstand.

Prachtige ‘verrijking’ van onze muziekkultuur.

Reageer
gravatar

Het is voor de niet-televisiekijkers onder ons, zoals ik, duidelijker om bij titels van televisieprogramma’s te vermelden dat het om het gebruikelijke loze “televisievermaak” gaat. Nu moest ik dat weer gissen.

Reageer
gravatar

Beste Deheer Steeds, ik begrijp uw punt maar u had niet hoeven expliciteren. Alle Speld-lezers weten dat u zich heel gericht bezig houdt met betekenisvolle en verrijkende activiteiten op en rondom de Speld. Waarvoor dank.