Op 1 / YouTube

Nepvideo Yvonne Coldeweijer in omloop waarin zij belooft bronnen voortaan twee keer te checken

Op verschillende sociale mediakanalen gaat een video rond waarin roddelvlogger Yvonne Coldeweijer lijkt te beloven haar bronnen dubbel te checken. Dit filmpje is gelekt door een anonieme internetgebruiker.

In het filmpje zie je Coldeweijer achter een laptop, druk bezig met gedegen onderzoek. Wie de video bekijkt zou zweren dat de roddelvlogger hoor en wederhoor toepast.

Coldeweijer zelf heeft naar aanleiding van de video een verklaring afgelegd op haar Instagram-account: “Straks gaan mensen door deze video echt geloven dat ik check of een bron de waarheid spreekt. Dat is natuurlijk klinkklare onzin.”

“Belachelijk dat nepjuice zoals dit landelijke aandacht krijgt”, eindigt Coldeweijer haar oproep. “Laten we het over belangrijkere dingen hebben, zoals de dieetpillen van Samantha Steenwijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet De Speld zeker of dit verhaal klopt? Ik heb soms de indruk dat dit nieuwsvoorzieningskanaal ook niet alle feiten juist weergeeft. Ik weet het, het is maar een gevoel, maar toch.

Reageer
gravatar

De Speld heeft banden met RT en andere Russische staatsmedia, dus die berichten kloppen uiteraard altijd. Wat De Speld overneemt van verdorven westerse juicekanalen wordt altijd driedubbel gecheckt door een Chinees algoritme, dus ook dat zit wel goed.