Lil’ Kleine hoopt dat er door documentaire meer begrip komt voor vrouwenmishandeling cover

Lil’ Kleine hoopt dat er door documentaire meer begrip komt voor vrouwenmishandeling cover

Lil’ Kleine hoopt dat er door documentaire meer begrip komt voor vrouwenmishandeling

Wie ‘Jorik’, de documentaire over en met Lil’ Kleine ziet, krijgt misschien meer begrip voor het mishandelen van vrouwen. Daarop hoopt Lil’ Kleine. “De film doet in ieder geval een deurtje open over dit zo lastige onderwerp”, zegt de maker ervan.

Jorik weet inderdaad een ander licht te schijnen op het mishandelen van een vrouw.

“Veel mensen begrijpen niet dat het voor de mishandelaar zelf superzwaar is. Iemand mishandelen trekt gewoon een hele zware wissel op je leven, op je vriendengroep, op hoe je wordt gezien door de samenleving.”

Door anderhalf uur lang de gedachtegang van Lil’ Kleine te volgen kom je echt dieper in zijn leefwereld, en daardoor snap je ook veel beter waarom je je partner zou mishandelen. Heel knap eigenlijk van de film, als je erover nadenkt.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb dat al vele malen moeten uitleggen aan die softe lichting “mannen”.
Mijn vrouwtjes liggen al met hun benen wijd als ik de sleutel in het deurslot steek.
Lil Kleine komt gevaarlijk dicht in de hoek van de softies.
Luctor et emergo!! Alea jacta est.

Reageer