Jacek Chabraszewski/Shutterstock.com

Drie manieren waarop medewerkers van grote bedrijven hebben geprofiteerd van de verlaagde belastingdruk

Uit cijfers van het CBS blijkt dat grote bedrijven de afgelopen tien jaar een kwart minder winstbelasting hebben betaald, vermoedelijk door belastingontwijking. Vanuit de politiek klinkt kritiek: ondanks de aanzienlijke daling in lasten zijn de lonen van de medewerkers van deze bedrijven amper gestegen. Daar zijn de bedrijven het niet mee eens. Ze hebben een lijst opgesteld met drie manieren waarop hun medewerkers hebben geprofiteerd van hun verlaagde belastingdruk.

Nieuwe zeepdispensers op de damestoiletten
De zeepdispensers op de damestoiletten waren na 35 jaar trouwe dienst behoorlijk aan vervanging toe. Met name bij de vrouwen met een gevoelige huid begon de blok groene zeep waar ze met een kaasrasp schilfers af moesten schuren behoorlijk te irriteren. Gelukkig kunnen zij zich nu laven aan drie gloednieuwe zeepdispensers, die niet alleen over vloeibare zeep, maar ook over sensoren beschikken. Handsfree soppen!

Massages voor het hogere management
De directieraad heeft de klachten van de medewerkers over het afwezige, chagrijnige en onredelijke hogere management serieus genomen. Na een stortregen van zo’n 3.000 afzonderlijke meldingen van intimiderend en ongewenst seksueel gedrag krijgt het hogere management sinds drie jaar elke dinsdag een ontspannende massage. Op die manier kunnen de managers weer even aarden en terugkeren in het nu, en ontstaat er zo voor iedereen een prettigere werksfeer. Over vijf jaar vindt een evaluatie plaats om te kijken of het beleid effectief is.

Elk jaar mag er iemand met een hele zware koffer naar de Kaaimaneilanden
Dit is alweer het tiende jaar op rij dat er een gelukkige werknemer wordt uitgekozen die met een hele zware koffer een midweekje naar de Kaaimaneilanden mag. Volgens de geruchten moet het een levensveranderende ervaring zijn, omdat tot nu toe iedere gelukkige bij terugkeer direct zijn biezen heeft gepakt en naar het buitenland is vertrokken. De directie stuurt af en toe wat foto’s door: hier zie je Suzanne van HR voor haar Airbnb in Venezuela. Heel bijzonder.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *