NOS

Provinciehuis Groningen wacht nog op ontbijt

In het provinciehuis van Groningen wordt nog steeds met smacht gewacht op een boerenontbijtje. Gisteren kregen de Groningers er lucht van dat boeren als vergoeding voor de overlast een kakelvers ontbijt zouden regelen. “Ontzettend sympathiek dat ze dat doen. Echt heel leuk. Alleen het is nu twaalf uur en we hebben nog niets ontvangen, of hebben we iets over het hoofd gezien?” vraagt de receptionist zich af.

Commissaris van de Koning René Paas had al afgesproken om aan te schuiven bij het ontbijt, hij had zich er echt op verheugd: “We verwachten nog wel een ontbijtje ja. Op zijn minst een boerenomelet zou redelijk zijn. Lekkere verse boerenmelk erbij. Heerlijk. Ik begin onderhand wel trek te krijgen hoor.”

Maar inmiddels duurt het de Paas wel heel lang: “Ze zijn natuurlijk nog druk die boeren, eerst nog melken enzo. Dan ook nog helemaal met de trekkers hierheen. Mocht het nou echt niet meer lukken voor de lunch, dan is een nieuwe deur ook goed.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een boer die pas tussen zes en negen ‘s ochtends ontbijt, is een luie boer en/of zonder hart voor zijn dieren.. Wij koeien willen namelijk om stipt zes uur worden gevoederd en vóór negen uur worden gemolken.

Máxima 40248 (populaire koeiennaam sinds 2001 vanwege onze schoonheid en de adellijke stieren die ons bevruchten.)

gravatar

“In het provinciehuis van Groningen wordt nog steeds met smacht gewacht ”

Dit is weer een goed voorbeeld van het verdwijnen van de tongpunt-R.
Men hoort hier goed de huig-R; het brouwen dat heden ten dage – vooral door jonge vrouwen – veel wordt gedaan.

Dat is jammer, vooral omdat het de communicatie vertroebelt. Hoe licht kan men niet menen dat de schrijver (m/v) van dit stukje wil zeggen dat men in het gemeentehuis smacht naar een ontbijtje, terwijl de bedoeling van de zin is om duidelijk te maken dat er met smart wordt gewacht.

Maak maar eens een afspraak, kijk wel tevoren even de verzekeringsvoorwaarden door.

Reageer