BBC/YT

Turkse inval in Syrisch Koerdistan: wat kan je zelf doen?

‘Een beter Noord-Syrië begint bij jezelf’

Na de Turkse inval in Noord-Syrië is het voor veel mensen duidelijk geworden: de tijd van niets doen is voorbij. Veel mensen hopen dat de wereldpolitiek maatregelen neemt, maar zolang de internationale gemeenschap niet ingrijpt zijn er genoeg dingen die je zelf kan doen om de Koerden van een etnische zuivering te redden. Een beter Noord-Syrië begint bij jezelf.

Langer douchen
Met project ZuidOost-Anatolië wil de Turkse overheid stukken land onder water zetten om elektriciteit op te wekken. Het vervelende is dat dat precies moet in het gebied heel veel Koerden wonen. Door langer te douchen onttrek je misschien wel wat water, en daarbij kun je goed sympathiseren met de burgers die onder water komen te staan.

Compenseer je vakantie naar Turkije door een boom te planten
Turkije is een van de 10 meest bezochte landen en toerisme is goed voor meer dan 10 procent van de Turkse economie. Een deel van die toeristenlira’s komt onherroepelijk terecht bij de Turkse strijdkrachten terecht. Op die manier steun je met jouw vakantie in Antalya dus direct de Turkse oorlog tegen de Koerden. Als je dat geen prettig idee vindt kan je die bijdrage compenseren door een boom te planten. Dat kan in Syrisch Koerdistan zijn maar dat hoeft niet per se.

Een app
Je kunt een app installeren die je updates geeft over de situatie. Het fijne aan deze app is dat je niet meteen in actie hoeft te schieten, maar dat je door het downloaden aan de app stores kunt laten weten dat er interesse is in Koerden. Alle beetjes helpen!

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beetje radicaal allemaal, daar zouden de Amerikanen nog aanstoot aan kunnen nemen. Het beste is te volstaan met de mededeling “Turkije is een NAVO bondgenoot” (ea onze handen zijn gebonden). Dat is het beste voor de handel.

Reageer