Rawpixel.com / Shutterstock

Leenstelsel pas afgeschaft als Daphne klaar is met studeren

De nationale studieschuld wordt steeds hoger, maar het kabinet maakt nog geen haast om het leenstelsel af te schaffen. Rutte III wacht daarmee tot Daphne klaar is met studeren. “We willen Daphne opzadelen met minstens 30 duizend euro schuld.”

“We hebben destijds het leenstelsel ingevoerd omdat Daphne ging studeren”, zegt minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven. “Recht & Management aan de Radboud Universiteit. Ja, daar konden we de samenleving natuurlijk niet mee opzadelen. Waarom zou de twee jaar oudere zoon van de bakker moeten meebetalen aan de studie van Daphne? Dat valt niet uit te leggen.”

Volgens Van Engelshoven heeft het invoeren van het leenstelsel het gewenste effect gehad. “Daphne is niet op kamers gegaan en ze had in het tweede jaar geen geld om mee te gaan met de wintersport van de studievereniging. Ook zit ze op 23-jarige leeftijd al tegen een burn-out aan. We hopen wel dat ze wel gewoon aan het eind van dit studiejaar haar master binnen heeft, want anders zou dat oneerlijk zijn voor al die mensen die volgend jaar gaan beginnen en dan alsnog moeten lenen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja die kennis economie zie ik eigenlijk toch niet zitten. Ik ga straks investeren in een schoenen fabriekje en plastic prullaria om aan Chinezen te verkopen.
Daarvoor zijn goedkope laagopgeleide krachten nodig. Onderwijs is dus alleen maar een kostenpost.

Reageer