Studio Speld / Shutterstock

‘Je kan een jongen wel uit de keet halen, maar hoe haal je de keet uit de jongen?’

Campagne moet aandacht vragen voor verweesde mannelijkheid

Je hebt ze misschien al zien hangen, de zwartwitposters van eenzame mannen die zich alleen een houding weten te geven als ze een biertje in hun hand hebben. Het is onderdeel van de nieuwe campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor mannen die verweesd zijn geraakt nadat ze niet meer wekelijks in een keet bier zitten te drinken.

Eronder staat de tekst: ‘Je kan een jongen wel uit de keet halen, maar hoe haal je de keet uit de jongen?’ Een vraag die mensen moet laten nadenken over de blijvende effecten van iemand die een groot deel van zijn ontwikkeling heeft doorgebracht in een keet.

Het gaat met name om een kwetsbare groep mannen boven de 21, legt Maria Korthals, bedenker van de campagne, uit. “Vanaf een leeftijd van 15, 16 hebben deze mannen wekelijks met dezelfde vrienden in een keet gezeten, maar ze worden volwassen en laten dat leven min of meer gedwongen achter zich. Nieuwe woonplaats, nieuwe vrienden, geen keet. Dat kan een verweesd gevoel opleveren. Daar zijn veel mensen zich niet van bewust.”

De mannen hebben vaak geen goed idee wie ze precies zijn buiten een dampende container vol met goedkope kratten bier. “Je woont voor je studie of je werk opeens in een stad, je staat op een borrel, of op een huisfeestje, en je weet dat je normaal moet doen, maar diep van binnen voel je de keetlife. Dat laat je niet zomaar los, daar willen we graag wat aandacht en compassie voor vragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De lijst met Naa:kt Dames in jouw stad werd uitgebracht hier : .ly/ladies
**Naar werken gebruik punt na 3 ! vervangen de computer

gravatar

Hoe krijg ik De Speld uit mij? Het gebeurt regelmatig dat ik na het raadplegen van deze site op een mainstream nieuwssite terechtkom en denk dat het humor betreft (en niet alleen als het gaat om Trump of brexit). Zijn daar gespreksgroepen voor?

Reageer
gravatar

Er is altijd een ruimte welke je zelf hier uit kan roepen.
In het verleden waren dat vergaderzalen.
Als je behoefte hebt om je hart op je eigen manier te luchten kan je dat proberen.

gravatar

Krijgen we ook een campagne voor de keet sletjes die zich nadat ze uit de keet zijn ook niet meer weten wat ze in de nieuwe situaties moeten doen. Ik de keet was het zo normaal om een vaste vriend te hebben maar bij afwezigheid van die vriend in de keet, bij seksuele jeuk, ook rustig een kort avontuurtje aan konden gaan met 1 van de andere vaste keet bezoekers.

Terwijl dat in de sociale kringen buiten de keet juist weer niet meer kan en ze dat danig verward en een unheimisch gevoel geeft.

Ik eis dus een even grote actie voor de keet sletjes als die voor de keet jongens!

Reageer
gravatar

Verweesde mannen zijn de toekomst.
Ze zitten verder dan nadenken over hun ouders en zien dat er mogelijkheden zijn om eigenhandig invulling te geven aan hun leven behalve met een biertje in hun hand.

Het ondergeschoven kind bestaat net zoals bij moeders niet.
Dat verschil is er net zo min.
Het omgaan met hoor en wederhoor heeft daar alles behalve mee te maken.
De liefde voelen en delen alles!