shutterstock.com/New Africa

‘Ik wil het beste voor mijn baby. Hoe zorg ik ervoor dat er havermelk uit mijn borsten komt?’

Veel zwangere vrouwen worstelen ermee: ze willen het beste voor hun baby, maar hoe zorg je ervoor dat er havermelk uit je borsten komt? Je wil je baby immers graag een paar maanden borstvoeding geven, maar moedermelk is toch echt niet meer van deze tijd.

Lactatiedeskundige Sandra Verheijen herkent de vraag. “Regelmatig ontmoet ik jonge moeders die hun baby’tje liever niet opzadelen met de nadelen van moedermelk. Ze zijn bang dat door de lactose hun kindje te dik wordt en denken dat het mogelijk tot babydiabetes leidt. Ook denken ze dat hun kindje er een slechte huid van krijgt. Voor hen heb ik een speciale methode ontwikkeld, de Haver Lactatie Cursus.”

“Cursisten leren bij ons wat ze moeten doen om havermelkstuwing te krijgen. Ik ga het geheim hier niet helemaal verklappen, maar het komt erop neer dat je veel havervlokken moet eten, het liefst rauw. Wegspoelen met water mag eventueel. Je mag je partner natuurlijk meenemen naar de cursus.”

“Toen ik zwanger was, moest ik er niet aan denken dat ik mijn baby gewone melk zou voeden”, vertelt Annemieke van de Hoorn (32). “Na een zoektocht op het internet kwam ik bij de methode van Sandra uit. Het was een vrij pittig programma, maar je doet natuurlijk alles voor de kleine. Inmiddels is mijn zoontje Splinter een jaar oud en heeft hij bijna geen babyvet meer!

”Wil je ook het beste voor je baby? Mail voor informatie over Haver Lactatie Cursus naar [email protected]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *