ING troost ABN Amro: ‘Dit is iedereen binnen een paar weken weer vergeten’

De schrik zit er goed in bij de ABN Amro. De bank wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt aan witwaspraktijken en het financieren van terrorisme. Nadat bekend werd dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek is begonnen verdampte 1,5 miljard van ABN’s beurswaarde. Gelukkig biedt concurrent ING troost: “Joh, dit is iedereen binnen no-time vergeten.”

“Eerst dachten we wel: ‘Wat weet ING er nou van’”, zegt een woordvoerder van ABN. “Maar toen zijn er wat mensen in hun dossier gedoken en wat blijkt? Zij hebben vorig jaar een recordboete van 775 miljoen moeten betalen voor bijna precies hetzelfde ding. Niemand hier had nog een idee. Dus ja. Dit had nooit mogen gebeuren, maar wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Wij gaan gewoon op dezelfde voet verder.”

Download nu de app van De Speld!

De woordvoerder zegt dat de directie van ABN ‘geroerd’ is door het gebaar van ING. “Ze zijn persoonlijk langsgekomen met een bos bloemen en een kaartje met de tekst ‘Binnen 3 maanden na het foutje waren we weer de grootste stijger in de AEX. Kop op!’.” Daarbij hing ING destijds zelfs een tuchtrechtzaak boven het hoofd.

De ING’ers leggen het als volgt uit: “Weet je nog dat alle bankiers in 2015 onder meer moesten beloven zich aan de wet te houden? Omdat we dat hebben beloofd, zouden we in theorie kunnen worden vervolgd als we ons daar niet aan houden. Of ja, niet dat we naar de gevangenis moeten ofzo, maar wel dat we misschien een tijdje niet meer als bankier mogen werken. Dat was heel spannend, vooral omdat alle kranten er wel een artikel over hadden geschreven. Maar behalve nieuwsberichten dat er ‘mogelijk’ een zaak kwam hebben ze er daarna niks meer over geschreven. Anders richten we gewoon nog een gezamenlijke commissie op? Iets met ‘transparantie’, ‘monitoring’ en dan ‘in ons DNA’. Komt goed!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zullen we nooit te weten komen, door de schitterende paradox die dit kabinet om bankiers heen weeft. Onze Minister-president: Read my lips, Nederland is GEEN belastingparadijs, onze minister van Financiën: we moeten wel een aantrekkelijk belastingklimaat houden voor Amerikaanse multinationals, Arabische oliebaronnen, Engelse en Russische belastingvluchters en grote particuliere beleggers. ING en ABN zijn internationaal erkende witwassers en RABO heeft vele miljarden verdiend met het manipuleren van de LIBOR-rente. Bankiers en politici leren niet van hun fouten: bij de komende beurscrash zullen de banken -dankzij VVD66- weer met geld van de kleine man overeind worden gehouden, net zoals in 2008.

gravatar

Bij de Nederlandse regering kan er geen sprake zijn van ‘smeergeld’: onze regering is gewoon té eerlijk. Alleen in de VVD, waar integriteit hoogtij viert, zijn er -tegen betaling- in bepaalde gevallen à contant en zonder bonnetje nog wel eens handlichtingen via de voorzitter van hun Integriteitscommissie mogelijk. ‘Integriteit’, what’s in a name?

gravatar

Niet naar de gevangenis of zo? Het wordt de hoogste tijd dat bankiers die denken boven de wet te staan, minstens een gevangenisstraf krijgen die relatief is aan wat een arme sloeber krijgt als die een brood heeft gestolen.

Even voorrekenen

– Die arme sloeber krijgt twee weken werkstraf voor het stelen van een gesneden volkorenbrood van zeg voor het gemak twee euro.

– De bank heeft gefraudeerd voor zeg maar twee miljard euro.

Ergo, de bankdirectie dient een miljard maal twee weken werkstraf te krijgen. Dat wil zeggen: dat wordt levenslang en zelfs langer in plantsoenen schoffelen.

Reageer
gravatar

Ik wil dan wel graag ALLE werknemers in de gevangenis zien.

Hoe zat het ook alweer, waren er nou cellen tekort of juist teveel?
Ik ben het kwijt, varkenscyclus.