ING troost ABN Amro: ‘Dit is iedereen binnen een paar weken weer vergeten’

De schrik zit er goed in bij de ABN Amro. De bank wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt aan witwaspraktijken en het financieren van terrorisme. Nadat bekend werd dat het Openbaar Ministerie een st
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zullen we nooit te weten komen, door de schitterende paradox die dit kabinet om bankiers heen weeft. Onze Minister-president: Read my lips, Nederland is GEEN belastingparadijs, onze minister van Financiën: we moeten wel een aantrekkelijk belastingklimaat houden voor Amerikaanse multinationals, Arabische oliebaronnen, Engelse en Russische belastingvluchters en grote particuliere beleggers. ING en ABN zijn internationaal erkende witwassers en RABO heeft vele miljarden verdiend met het manipuleren van de LIBOR-rente. Bankiers en politici leren niet van hun fouten: bij de komende beurscrash zullen de banken -dankzij VVD66- weer met geld van de kleine man overeind worden gehouden, net zoals in 2008.

gravatar

Bij de Nederlandse regering kan er geen sprake zijn van ‘smeergeld’: onze regering is gewoon té eerlijk. Alleen in de VVD, waar integriteit hoogtij viert, zijn er -tegen betaling- in bepaalde gevallen à contant en zonder bonnetje nog wel eens handlichtingen via de voorzitter van hun Integriteitscommissie mogelijk. ‘Integriteit’, what’s in a name?

gravatar

Niet naar de gevangenis of zo? Het wordt de hoogste tijd dat bankiers die denken boven de wet te staan, minstens een gevangenisstraf krijgen die relatief is aan wat een arme sloeber krijgt als die een brood heeft gestolen.

Even voorrekenen

– Die arme sloeber krijgt twee weken werkstraf voor het stelen van een gesneden volkorenbrood van zeg voor het gemak twee euro.

– De bank heeft gefraudeerd voor zeg maar twee miljard euro.

Ergo, de bankdirectie dient een miljard maal twee weken werkstraf te krijgen. Dat wil zeggen: dat wordt levenslang en zelfs langer in plantsoenen schoffelen.

Reageer
gravatar

Ik wil dan wel graag ALLE werknemers in de gevangenis zien.

Hoe zat het ook alweer, waren er nou cellen tekort of juist teveel?
Ik ben het kwijt, varkenscyclus.