Comaniciu Dan / Shutterstock

Comaniciu Dan / Shutterstock

Jongeren maken zich geen zorgen om bankencrisis: ‘Spaargeld blijft ver van m’n bed-show’

Veel Nederlandse jongeren liggen niet wakker van een eventuele bankencrisis. “Oja, dat gaat om spaargeld toch? Heb ik niet”, zegt de 23-jarige Henke uit Amsterdam.  “Zo’n bankencrisis blijft een ver van mijn bed-show. Ik vind het vervelend voor mensen die zeventig zijn ofzo, of mensen die aandelen maken, maar verder geloof ik het wel.”

Gevraagd of ze het erg vinden voor ouderen die wel vermogen hebben in de vorm van spaargeld of aandelen halen veel jongeren hun schouders op. “Tja, spaargeld, ik heb er weleens van gehoord, maar ben er verder nooit echt mee in aanraking gekomen ofzo”, zegt Bieneke (21) uit Nijmegen.

“Het klinkt best erg, banken die omvallen. Omvallen, dat gun je niemand, toch? Ik voel ook oprecht wel mee met de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ik zou heus niet in hun schoenen willen staan, maar het is gewoon lastig om me in te leven in een situatie die voor mij zo surreëel is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschuwing
Helaas heeft de eindredacteur van Nederlandse De Speld gemeend om vele woorden van Hanna v.d. Hoek onnodig te voorzien van Engelse vertalingen.
DLDT

Lieve Henke, wil jij het toch nog alsjeblieft met mij proberen met een dichtbij in jouw bed voorstelling (bed show – red.)? Alsjeblieft!

Ik beloof niet meer te lachen om jouw gekke voornaam (crazy first name – red.) en ik laat jou voortaan niet meer alles betalen. Ik zal ook niet meer met mijn nagels in jouw schaamlippen (labia -red.) en tepels (nipples – red.) knijpen. Ik zal ook geduldig jou likkend laten klaarkomen (lickin cumming – red.), tenminste als je eerst onder een stortbad (golden shower – red.) bent geweest.

Ik bemin (love – red.) jou zielsveel (soul much – red.) van jou boven al (above everything – red.)

Reageer
gravatar

Ik werd overtuigd door een jongeman die mij aan de deur aansprak over de grote milieuproblemen. Daarom heb ik op zijn advies mijn vele spaargeld gestoken in de Groene Tuinbank.

Reageer