Rido / Shutterstock

Marco (42) nog steeds trots dat hij zijn vwo heeft gehaald zonder er iets voor te doen

Hij deed het al meer dan twintig jaar geleden, maar Marco (42) is er nog steeds trots op: “Ik heb mijn vwo gehaald, zonder er ooit echt iets voor te doen.”

De 42-jarige filiaalmanager van de Blokker mag er graag over opscheppen. “Ik zat meestal een beetje te geinen achter in de klas,” vertelt hij graag op feestjes, “Als ik überhaupt al aanwezig was. En na zes jaar had ik opeens mijn vwo-diploma. Het was een leuke tijd, maar of ik er nou echt iets geleerd heb?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niks ‘loser”; zijn vader deed regelmatig zeer flinke (maar fiscaal aftrekbare) donaties aan het schoolfonds. Na 6 jaar stevig bijdraqen kan men dan een VWO-diploma afhalen, vereist IQ: niet dan 115. Heeft Marco hiervan iets geleerd? Ja! N,l, dat zelfs double dutch niet altijd zwangerschap voorkómt. Maar vader’s riant gevulde portemonnee bracht ook hier een uitweg..

Reageer
gravatar

Pochen over lui zijn en niets doen? Waar kan je dan trots op zijn? Je bent verknoeid voor t leven, je hebt niet geleerd je ergens voor in te zetten. Dat je de VWO haalt zonder leren komt dus alleen omdat je veel verstand hebt gekregen. Gekregen he, dus geen verdienste. Leg mij eens uit waar je trots op bent.