Shutterstock / Abd. Halim Hadi

Is het salafistisch onderwijs te theoretisch?

'We hebben ook jongeren nodig die goed zijn met hun handen'

Het salafistisch onderwijs in Nederland ligt onder vuur. Veel prominente extremisten vinden dat er op moskeescholen te weinig praktijkonderwijs wordt gegeven.

“Er is alleen maar aandacht voor de theorie”, zegt de Koeweitse sjeik Ahmed bin Jawad. “Leerlingen weten precies welke groepen de doodstraf verdienen en hoe die zou moeten worden uitgevoerd, maar ze hebben geen flauw idee hoe ze met een zwaard moeten omgaan.”

Vicevoorzitter Zohair el Hasnaoui van IS Benelux sluit zich daarbij aan. “We hebben niet alleen knappe koppen nodig, maar ook jongeren die goed zijn met hun handen. Daaraan is echt een schrijnend tekort. Als de oude garde zich straks heeft opgeblazen, zitten wij met een enorm probleem.”

El Hasnaoui luidt de noodklok: “Als werkgever zeggen wij: kijk nou waar op de werkvloer behoefte aan is. Stem het onderwijs daarop af. Anders hebben we straks een hele generatie opgeleid als prediker. Daar zit de samenleving niet op te wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Noem het liever “een reverse ontwikkeling” anders krijg je nog ruzie met de volledig Nederlandse lobby die via TV-programma’s als: ‘Halal koken met Mustafa’ (EO), ‘Habib Aziz koestert kikkererwten en blauwe bonen” (BNNVARA) en “Met Mohammed Ali et al in één klap halal” (NCRV) hartstochtelijk de multiculturele keuken voorschrijft. Ook in DENKen en voelen. Deze lobby wordt financieel en moreel ondersteund door de doorluchtige Al Bakr Al Baghdadi. Salam Aleikum.

gravatar

Mag ik van jullie het antwoord op de drie vragen, die -volgens mij- DENK definiëren?

Willen jullie meer of minder Nederlandse bemoeienis met de Islam en Moslims?
Willen jullie meer of minder Nederlandse bemoeienis met de Turkse invloed in onze samenleving?
Willen jullie meer of minder PVV in onze toekomstige vazalstaat?

Reageer
gravatar

Ik heb even geen tijd voor een reaktie.

IK ben net op zoek naar een nieuwe school voor mijn kinderen die nòg wat verder verwijderd is van het stadse gewoel met al zijn verwarrende indrukken.

Heeft iemand een aanbeveling? Op het platteland wellicht? In zo’n klein dorpje met een oer-Hollandse naam? Dicht bij de natuur. Plat praten is geen probleem. Afstand tot Amsterdam ook niet, ik heb een auto met chauffeur.

Reageer
gravatar

Allemaal hartelijk welkom!
Niet alleen meer in Amsterdam en Rotterdam, maar ook in het hele land heten we deze salafisten welkom in onze afbrokkelende kennis economie.
Misschien kunnen we er nog meer hierheen lokken met uitkeringbonussen!

Reageer
gravatar

De tijd vliegt, binnenkort is Nederland niet langer een multiculturele samenleving. Als het aan DENK en haar Soennitische achterban ligt, worden in alle Islamitische buurten in steden en dorpen massaal fundamentalistische madrassa’s opgericht en alle niet-Islamitische grondig verwijderd: Héél Nederland is dan halal. CU en SGP nemen dat voor lief; dé grondwettelijk vastgelegde vrijheid van godsdienst. Gelukkig hebben Saoedi-Arabië, Koeweit, Dubai en Qatar daar geen last van. Gevluchte Yezidi’s kunnen hier niet meer opgevangen worden, i.v.m. met onze olie- en handelsbelangen in de regio.

gravatar

Moslims zijn GEITENNEUKERS!

Dit kwam tot mij in gebed, De Heer sprak tot mij.
Dus dit is De Heilige Waarheid die wij in ons Bijzonder Onderwijs zullen prediken.

Tegenspraak is niet mogelijk.