Veniamin Kraskov / Shutterstock

Tekort aan verkeersregelaars opgelost: Lingo-publiek wordt ingezet

Publiek getraind om 'groen' te zeggen

Gemeenten hebben een oplossing gevonden voor het tekort aan verkeersregelaars in ons land. Ze gaan gebruikmaken van Lingo-publiek, dat jarenlang getraind is om een stoplicht na te doen. “Ze hoeven alleen maar om de zoveel tijd ‘groen’ te roepen.”

“Deze mensen hebben alleen ‘s avonds tussen acht en half negen iets te doen”, legt Han ter Boom van uitzendbureau Righttrack uit. “Verder zitten deze lui de hele dag een beetje uit het raam te staren en te wachten op een nieuwe aflevering. Er gaat op die manier enorm veel menselijk kapitaal verloren. Door ze in te zetten als verkeersregelaar benutten we het volledige potentieel van deze mensen.”

Ter Boom denkt niet dat het Lingo-publiek negatief tegenover het werk staat. “Natuurlijk kampt de verkeersregelaar-sector met een imagoprobleem, met die fluoriserende hesjes enzo. Maar het imagoprobleem van Lingo-publiek is nog groter. Welke volwassene gaat nou een beetje dom ‘groen’ staan roepen als mensen ballen uit een bak graaien? Dan kun je het verkeer regelen er ook nog wel bijdoen.”

Kanttekening is wel dat het publiek nog nooit luidop andere kleuren heeft geroepen dan groen. “Het is nog even afwachten of het goed is voor de verkeersveiligheid als iedereen altijd groen heeft.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *