Shutterstock / Tom Wang

Shutterstock / Tom Wang

Alana is anti-autogordel: ‘Ik vertrouw op mijn immuunsysteem na een crash’

Al jaren rijdt Alana rond zonder autogordel. Maar nu de boetes zich opstapelen, voelt ze zich onder druk gezet. “Ik vind het een zeer ernstige ontwikkeling dat ik niet gewoon zelf kan beslissen wat goed voor mij voelt.”

“Ik heb nog nooit een ongeluk veroorzaakt, dus ik zie geen reden waarom ik ineens een gordel zou gaan dragen. Dat enkel gordeldragers welkom zijn op de weg vind ik getuigen van dictatoriale trekjes. Daarnaast heb ik een hele sterke ribbenkast.”

Alana stapt in de auto en zet Flitsmeister aan. “Kijk, dat mensen met boterosie een gordel dragen, is tot daaraan toe. Maar waarom zou een gezond mens als ik zo’n rigoureuze maatregel nemen?” Terwijl ze met 90 kilometer per uur een verkeersplein oversteekt, draait ze haar raampje naar beneden. “En mocht er wel iets gebeuren, dat lost mijn immuunsysteem het wel op!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *